Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σχόλια, ιδέες και προτάσεις Σχόλια, ιδέες και προτάσεις

Όλοι μας μάθαμε ότι την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στη Λιβύη ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσκεκλημένος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, με σκοπό να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας (που είχε προετοιμαστεί προηγούμενα, από τεχνοκράτες και των δύο πλευρών), σε αρκετούς κλάδους υψηλής τεχνολογίας, τον τραπεζικό, τον ενεργειακό, τον πολιτισμικό, τον αγροτικό κ.ά.
? Εκείνο που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η πρώτη από τις συνεργασίες, ξεκινά γρήγορα και μας αφορά.
? Πρόκειται για το υποβρύχιο καλώδιο από τη Λιβύη στην Κρήτη, την κατασκευή του οποίου θα ολοκληρώσουν ο Τηλεπικοινωνιακός Οργανισμός Λιβύης (LITC) και η OTEGLOBE, θυγατρική του ΟΤΕ και υπεύθυνη για την παροχή διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
? Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες που πέρασαν στα ψιλά των αθηναϊκών, μια ημέρα νωρίτερα (Τρίτη, 8 Ιουνίου):
«Το νέο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο, συνολικού κόστους περίπου 20-25 εκατ.ευρώ, θα ονομάζεται «Silphium» και θα συνδέει τη Λιβύη (Ντέρνα) με την Ελλάδα (Χανιά) μέσω των διεθνών καλωδιακών σταθμών τους. Εκτιμάται ότι το υποθαλάσσιο καλώδιο θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2011 και θα είναι το πρώτο καλώδιο αποκλειστικά λιβυκής ιδιοκτησίας που θα συνδέει τη βορειοαφρικανική χώρα με την Ευρώπη.
Το νέο καλώδιο βασίζεται σε οπτική τεχνολογία αιχμής και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα μπορεί να υποστηρίξει χωρητικότητες πλέον του 1 Tera, με σκοπό να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις σε χωρητικότητες για διεθνείς ευρυζωνικές υπηρεσίες μεταξύ της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης».
? Ποια είναι η συνέχεια;
Α) Θα υπάρξει ενεργειακή σύνδεση Ελλάδας ? Λιβύης με τη μεταφορά ηλιακής ενέργειας από τη Σαχάρα στην Ευρώπη, μέσω Κρήτης ? Πελοποννήσου ? Στερεάς Ελλάδας.
– Μας αφορά ή δεν μας αφορά;
Β) Αγωγός φυσικού αερίου από Λιβύη σε Ευρώπη, μέσω της χώρας μας.
– Μας αφορά;
Γ) Κοινές επιχειρηματικές δράσεις και συνεργασίες στον τουριστικό τομέα, με επίκεντρο την Κρήτη.
– Μας αφορά, διότι έχει προχωρήσει πολύ μπροστά η Ν.Α. Ηρακλείου και αυτή του Λασιθίου. Εμείς δεν δώσαμε σημασία.
Δ) Συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε έργα στη Λιβύη.
– Μας αφορά;
Ε) Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λιβύης (Ντέρνα) με την Ιεράπετρα ή το λιμάνι του νότου(!) της Κρήτης, με επέκταση για Πειραιά, Κάιρο, Κύπρο ? προς ανατολάς και Δυτ. Κρήτη ? Πελοπόννησο ? Αδριατική, δυτικά.
– Μας αφορά;
Συμπέρασμα:
Θέλουμε δεν θέλουμε, μας αφορούν όλους και πολύ μάλιστα.
Δεν αναπαυόμαστε, αλλά προετοιμαζόμαστε. Δείχνουμε ενδιαφέρον και προσπαθούμε να βρεθούμε μέσα στις εξελίξεις.
Αλλοίμονό μας αν το παίξουμε? πρίγκιπες και καλοπερασάκηδες.

Και αυτά μας ενδιαφέρουν:

Τι διάβασα προ ημερών σε Ροδίτικη εβδομαδιαία εφημερίδα;
Οι άρχοντες της Κω θα προσπαθήσουν να μπουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα JESSIKA, που χρηματοδοτεί έργα και δράσεις στοχευμένων αστικών αναπλάσεων που υπηρετούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη μιας περιοχής, αλλά και μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αντλώντας χρηματοδότηση, περίπου 25 εκατ. ευρώ, για να προχωρήσουν την «αναπτυξιακή πρόταση από τη ΔΕΗ μέχρι την Α.ΒΙ.ΚΩ» (πρώην Εργοστάσιο Επεξεργασίας ντομάτας του εκεί Συνεταιρισμού).
Ιδού η Ρόδος και ευτυχώς? η Κως είναι κοντά, άρα το «πήδημα» μικρό και θα τα καταφέρει!
???
Βυθιζόμενες μπάρες αντί? αλυσίδων για να διευκολυνθούν οι πεζοί, τα καροτσάκια ΑμεA και τα παιδικά, αλλά λέτε πως δεν θα σταθμεύουν παράνομα οι οδηγοί; Σε ένα μήνα θα σας πούμε.
Με τους επαίτες, τι θα απογίνει;
Θα τους αφήσουμε έτσι να «πιάνουν» τις γωνιές, σε κεντρικά σημεία της πόλης, να βρίσκονται μικροί ? μεγάλοι σε άθλια κατάσταση και να περιμένουν το «δεκαράκι» το πολύ ένα «ευρουλάκι» για να βγει το ψωμάκι? εκλιπαρώντας μεσούσης της τουριστικής περιόδου;
Ένας δημοτικός Ξενώνας σ? ένα χώρο του Ψυχιατρείου, του παλιού Νοσοκομείου, των εγκαταστάσεων του ΙΚΑ στη Νεάρχου, σ? ένα μικρό Ξενοδοχείο, που δεν λειτουργεί φέτος για οικονομικούς λόγους, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα; Και να συνεισφέρει η Εκκλησία, οι Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, Εθελοντικές ομάδες με εράνους καταξιωμένων συλλόγων της πόλης και της υπαίθρου; Με μια συμμετοχή σε είδος, του ΙΝΚΑ, των Μύλων Κρήτης, Βιοτεχνιών έτοιμου φαγητού και σε χρήμα από τις Τράπεζες Χανίων, Παγκρήτια κ.ά.
(Οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τη θέση του Μητροπολιτικού Δήμου, άρχισαν να εμφανίζονται στο προσκήνιο, μέσα από τηλεοράσεις και τοπικό Τύπο- ραδιόφωνο. Τι λένε γι? αυτές τις περιπτώσεις;).
???
Νέα διαφημιστική καμπάνια, με την ονομασία «You in Greece», θα παρουσιάζεται από αύριο, μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης της ΕΡΤ και τη συνεργασία του ΕΟΤ (χωρίς καμία επιβάρυνση γι? αυτούς).
Τι θα παίξουν τα σποτάκια;
Πρωταγωνιστές θα είναι γερμανοί, βρετανοί και ρώσοι που επισκέπτονται την Ελλάδα, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήματα, όπως, τι γνωρίζουν για την Ελλάδα, νοιώθουν ασφαλείς στη χώρα μας, τους αρέσει η κουζίνα, οι τιμές πως τους φαίνονται κ.ά.
Φυσικά, το πρόγραμμα ξεκινάει από την Αθήνα, θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη, στους μεγάλους αστικούς τουριστικούς προορισμούς και βέβαια στα νησιά, η δύναμη ? «ναυαρχίδα» του Ελληνικού τουρισμού.
???
Ένα ακόμη Μουσείο και μάλιστα, με ιδιωτική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση, σε μεγάλο ποσοστό της συνολικής δαπάνης εγκαινιάστηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου.
Πρόκειται για το «Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας», και ανήκει στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Να τα? χιλιάσει!
???
Κίνα και Ινδία ανταγωνίστηκαν σκληρά, για το ποιος από τους δυο ανερχόμενους βιομηχανικούς κολοσσούς, θα αποσπούσε τις περισσότερες συμφωνίες με Έλληνες και ξένους εφοπλιστές, στο πλαίσιο των «22ων Ποσειδωνίων» που διοργανώθηκε προ ημερών, στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού.
Δείτε τους αριθμούς των «Ποσειδωνίων 2010» και βγάλτε τα συμπεράσματά σας ? θετικά, φυσικά, ήταν τα δικά μας:
45% αύξηση των ασιατικών συμμετοχών από το 2008 (σ.σ. η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια).
425 ναυπηγεία.
21 κρατικά περίπτερα
1.859 εκθέτες από 87 χώρες
31.000 τετραγωνικά μέτρα έκθεσης
120 ξένοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι
600 ελληνικές εταιρείες
10.000 θέσεις πάρκινγκ.
???
Αυτό το γνωρίζατε;
Η Ελλάδα είναι μικρότερη από την Αφρική κατά 230 φορές. Αλλά η ακτογραμμή της είναι μόλις 1,8 φορές μικρότερη!
???
Όσοι διαβάσατε στην εφημερίδα τούτη, την Τετάρτη (9/6) την Παγκρήτια δημοσκόπηση για την οικονομική κατάσταση της χώρας, που διενεργήθηκε από το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσέξατε τον τελευταίο πίνακα, κάτω δεξιά στη σελίδα 33;
Δίνεται η ερώτηση:
«Από την πλευρά σας ποιο από τα παρακάτω θεωρείτε σημαντικότερο ώστε να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατό»;
29,0%, το μεγαλύτερο ποσοστό, απάντησαν: «Στήριξη και ενίσχυση της Ελληνικής γεωργίας, του πρωτογενούς τομέα ευρύτερα και της ελληνικής περιφέρειας».
22,7%: «Στήριξη Ελληνικής βιομηχανίας»
14,5%: «Δραστικό περιορισμό των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων».
12,6%: «Αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου, που οδηγεί στις εισαγωγές από τις εξαγωγές.
11,9%: «Πάγωμα αποδοχών στο δημόσιο, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους».
9,3%: «Ενίσχυση ρευστότητας των επιχειρήσεων».
ΛΕΤΕ να πήρε το μήνυμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων;
ΛΕΤΕ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι όλοι της Κρήτης (όπως δήλωσαν την Πέμπτη), παρά την αποχή των αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων;
???
Συνέδριο με θέμα «Νέοι αγρότες και πολιτισμός» οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας στις 27 και 28 Ιουνίου στην Αρχαία Επίδαυρο, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών. Το συνέδριο στοχεύει στην καταξίωση των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα :
Μέσω της συμβολής του αγροτικού τομέα στον πολιτισμό της Ελλάδας.
Μέσω της παρουσίασης του ρόλου του στην οικονομία της πατρίδας μας.
Μέσω της έκθεσης τοπικών παραδοσιακών φημισμένων προϊόντων.
Μέσω επιτυχημένων καλών πρακτικών ενσωμάτωσης πολιτιστικών στοιχείων στον αγροτουρισμό, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία και στην αλιεία.
Μέσω της προσέγγισης της ελληνικής διατροφής
Μέσω στοιχείων αρχιτεκτονικής και όχι μόνο, πολιτιστικής κληρονομιάς.
(Πηγή: Ένθετο περιοδικό «Ταξίδια» της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της Κυριακής»)

Nature explore:
T. 26, Ιούνιος ?10

Με το «Έθνος της Κυριακής», το μηνιαίο περιοδικό των επιχειρήσεων Μπόμπολα, στα ράφια των περιπτέρων με 5 ευρώ.
Αναφέρεται στο «κόκκινο σκαθάρι» που «απειλεί και τον φοίνικα του Θεόφραστου», (σελ. 18-20).
Το οδοιπορικό αφιέρωμα αναφέρεται στη Σαντορίνη και το «Ηφαίστειο χρωμάτων» (σελ. 32-65)
Σειρά έχει το θέμα «ΒΙΚΟΣ ? ΑΩΟΣ» (σελ. 72-87).
Ακολουθεί η Αμοργός (έχει? ρέντα το νησί φέτος) με τον «Ζευγά της Αμοργού» (σελ. 88-101).
Πάμε τώρα στο «πηλιορείτικο τρενάκι» (σελ. 102-109).
Και να τερματίσουμε σε θέμα του Ψηλορείτη και την «Έφιππη ιερή πομπή» της Έφης Ψιλάκη (σελ. 110-119).
Το επόμενο NATURE κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Μίνι μάρκετ
στη? Ρώμη

Περίπτερο με ποικιλία μίνι μάρκετ στο Κάμπο ντεϊ Φιόρι της Ρώμης. Όλο και περισσότερα περίπτερα επεκτείνονται στην ιταλική πρωτεύουσα και ενσωματώνονται στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα