Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Βάφτιση? σπηλαιολογική

Πέρασαν αρκετές μέρες αλλά όσοι φθάσαμε ως το σπήλαιο του Αγίου Σιλουανού την 23η του Μάη για να παρευρεθούμε στη βάφτιση του
δεύτερου γιου του υπέροχου φίλου, σπηλαιολόγου, αναρριχητή πρωταθλητή καταδύσεων κ.λπ., Γιώργου Φυντίκη, δεν μπορούμε ακόμη να λησμονήσουμε
την ομορφιά του τόπου και το κατανυκτικό και όμορφο μυστήριο.

Στ? αλήθεια αυτό το μεγάλο σπήλαιο, όπου κανείς φθάνει από πλησίον της Μονής Αγίας Κυριακής (Βαρύπετρο) με κάπου 130 σκαλιά, έχει αναδειχθεί σε εκκλησία κατά θαυμαστό φυσικό – οικολογικό τρόπο, όπως και όλη η περιοχή, από τις μοναχές της Χρυσοπηγής. Με το αγιογραφημένο τέμπλο και τα από φυσικό ξύλο φωτεινά κουφώματα, τα από φυσική αποκλειστικά πέτρα σκαλοπάτια, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Αλλά και το πρώτο μυστήριο που επετράπη από τη Μονή να τελεσθεί εκεί ήταν κάτι το διαφορετικό. Κουμπάρα η βιολόγος Δανάη Αντωνιάδη. Και το γλέντι μετά με κλόουν, συγκροτήματα, ταχυδακτυλουργούς κ.λπ.
Στ? αλήθεια όποιος έχει τη δυνατότητα αξίζει να επισκεφθεί αυτή την πανέμορφη και καταπράσινη ζούγκλα με τα σπηλαιοεκκλησάκια, τη χαράδρα των Επτά Παίδων.
Στη Λίνε και τον Γιώργο Φυντίκη ευχόμαστε να δουν και τους γιους τους μεγάλους και τρανούς και πάντα να ακολουθούν την πίστη μας και την παράδοση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα