Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της ιατρικής και νοσηλευτικής κάλυψης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς ζητεί, με ερώτησή του προς τις υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.
Ο κ. Δαμιανάκης αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών Χανιών, το φαράγγι δέχεται περίπου 200.000 επισκέπτες ετησίως και σημειώνει ότι «μια τόσο υψηλή επισκεψιμότητα καθιστά επιβεβλημένη την ύπαρξη στοιχειώδους ιατρικής και νοσηλευτικής προστασίας. Δυστυχώς, σήμερα ο Εθνικός Δρυμός στερείται παντελώς τέτοιας προστασίας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των επισκεπτών και, συνακόλουθα, η αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας».
Ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρει, ενδεικτικά, ένα περιστατικό, που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, όταν επισκέπτρια «παρουσίασε συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εντός του φαραγγιού και, επειδή δεν υπήρχε γιατρός για τις πρώτες βοήθειες, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Το γεγονός ότι απαιτήθηκαν περισσότερες από τρεις ώρες για να φθάσει στο Νοσοκομείο καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος», υπογραμμίζει ο κ. Δαμιανάκης.
Ο βουλευτής αναφέρεται ακόμη στην αδυναμία του φορέα διαχείρισης του εθνικού δρυμού να προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεδομένου ότι «οι μόνοι πόροι χρηματοδότησης που διαθέτει προέρχονται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του ΕΣΠΑ 2007-2013». Ο κ. Δαμιανάκης προσθέτει ότι ο φορέας έχει ζητήσει τη διάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με επιστολές του, ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ενώ, όμως, όπως σημειώνει, σε αντίστοιχο αίτημα του φορέα το 2009 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «είχε ανταποκριθεί θετικά, διαθέτοντας δύο ιατρούς, οι οποίοι υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, δυστυχώς, αυτή τη φορά, η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είναι αρνητική».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Συμφωνώ με τη ευαισθησία του κυρίου ΔΑΜΙΑΝΆΚΗ αλλά το πρόβλημα ειναι πολύ πιό σοβαρό τα Σφακιά στερούνται παντελώς ιατρικής φροντίδας και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες Υπουργείο ,Νομαρχία και δεν εχουν καμιά ευαισθησία γιαυτό ,εχει αποφασιστεί απο το 2004 η δημιουργία πολιδύναμου ιατρικού κέντρου στα Σφακια που θα κάλυπτε όλες τις ανάγκεςτης περιοχής αλλά τη μόνη στοιχειώδη φροντιδα που ειδαν οι κατοικοι της περιοχής ήταν η εβδομάδα προλυπτικής ιατρικής που εγινε απο την Ενωση Απανταχού Σφακιανών χωρίς καμιά βοήθεια από τη πολιτεία και η παραχώρηση του νοσοκομιακού σκάφους στο οποίο παρα την σωτήρια λειτουργία του 18 διασώσεις μέχρι σήμερα όλοι οι παράγοντες στάθηκαν απαθείς και μάλον αρνητικοί δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο και ουσιαστικο η επισήμανση χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα δυστιχώς όλοι το γνωρίζουν και όλοι κοφεύουν ,αλλα τους απασχολόυν και όχι η υγεία και προστασία των κατόικων και επισκεπτών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα