Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΑΠΟ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΧΑΝΙΩΝ

Έκκληση να επικρατήσει «σύνεση και σωφροσύνη, έστω και την ύστατη στιγμή», και να δοθεί η άδεια για τη διοργάνωση της έκθεσης «Αγροτικός Αύγουστος 2010» στο παλιό λιμάνι των Χανίων απηύθυνε χθες, ο αντινομάρχης Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Ωστόσο, αρνητική ήταν η απάντηση του προϊσταμένου της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλη Ανδριανάκη, ο οποίος τόνισε ότι με τη διοργάνωση της έκθεσης στο παλιό λιμάνι «προκαλείται μια άθλια εντύπωση στο διατηρητέο μνημείο».
Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ
Ο κ. Κουκιανάκης, μιλώντας στα «Χ.Ν.», τόνισε ότι θα πρέπει η έκθεση να γίνει στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα έντεκα χρόνια, για τελευταία φορά, και εν συνεχεία να γίνει ο αναγκαίος προγραμματισμός για την εύρεση νέου χώρου που θα είναι κατάλληλος για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου θεσμού.
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ήδη ο κ. Κουκιανάκης έχει αποστείλει επιστολή στους συναρμόδιους φορείς, στην οποία επισημαίνει ότι «ο “Αγροτικός Αύγουστος 2010”, δυστυχώς, δεν θα πραγματοποιηθεί για λόγους ανεξάρτητους με τις προθέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων».
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης, κληθείς χθες από τα «Χ.Ν.» να σχολιάσει την έκκληση του κ. Κουκιανάκη, τόνισε ότι «αυτή είναι μία επαναλαμβανόμενη δήλωση της Νομαρχίας, εδώ και κάποια χρόνια. Με τη διαδικασία της καθυστέρησης υποβολής του αιτήματος πιέζεται η Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο να παραχωρήσει τον χώρο και να βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος».
Ο κ. Ανδριανάκης επεσήμανε ότι «τουλάχιστον από πέρυσι τον Αύγουστο, για να μην πω από πιο παλιά, η Νομαρχία είναι ενημερωμένη ότι υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και δεν πρόκειται να παραχωρηθεί ξανά ο χώρος, δεδομένου ότι η έκθεση, όπως εξελίσσεται, μπορεί να είναι μια οικονομική δραστηριότητα σημαντική για κάποιους ανθρώπους, αλλά προκαλείται μια άθλια εντύπωση στο διατηρητέο μνημείο, που είναι το λιμάνι των Χανίων. Με βάση αυτά τα δεδομένα, λέμε ότι φέτος δεν μπορεί να γίνει εκεί πέρα η εκδήλωση».
Ο κ. Ανδριανάκης τόνισε, ακόμη, ότι «εγκαίρως έγινε σύσκεψη και δηλώθηκε στον αντινομάρχη κ. Κουκιανάκη, ο οποίος προέβαλε ορισμένες ενστάσεις ως προς τον προτεινόμενο χώρο (δυτική τάφρο) και ως προς τις δαπάνες, ότι τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού διά του Γραφείου Τειχών, όσο και το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος θα φροντίσουν τις υποδομές και ότι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν την πρότασή τους και να συνεργαστούν, προκειμένου ο χώρος να είναι κατάλληλος για την έκθεση. Δεδομένου ότι ακόμη δεν είμαστε στην ύστατη στιγμή, διότι είναι ακόμη Ιούνιος, παρακαλούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, να καταλάβει ότι υπάρχουν νόμοι και εν πάση περιπτώσει, κάποτε πρέπει να εφαρμόζονται και να συνεργαστεί για τη διοργάνωση της έκθεσης στον χώρο που δίνει την άδεια το Υπουργείο Πολιτισμού και ο οποίος είναι και μεγαλύτερος και καταλληλότερος από κάθε άποψη», κατέληξε ο κ. Ανδριανάκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα