Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ

Η διατήρηση και η διεύρυνση της λειτουργίας του προγράμματος “Deutsche Schule” (Γερμανικό σχολείο) είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του νέου προεδρείου του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Χανίων, που εκλέχτηκε
κατά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 6 Ιουνίου.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
“Το Γερμανικό Σχολείο «Deutsche Schule» είναι πια θεσμός για τους γερμανόφωνους που ζουν στα Χανιά. Λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάπτυξη του συγκεκριμένου προγράμματος σας ενημερώνουμε πως λειτουργεί αφιλοκερδώς και απευθύνεται σε παιδιά από γερμανόφωνους γονείς, ηλικίας 3 – 16 ετών, δηλαδή σε παιδιά που έχουν τις βασικές γνώσεις της γερμανικής γλώσσας. Η εκμάθηση των μικρών παιδιών γίνεται μέσα από παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ η εκμάθηση των μεγαλύτερων παιδιών γίνεται μέσα από κείμενα και γραμματική της γερμανικής γλώσσας. Σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων (τα οποία δεν είναι φροντιστηριακά) η μόνη γλώσσα που μιλάνε είναι αποκλειστικά τα γερμανικά κι αυτό γιατί θεωρείται ένας τρόπος γρήγορης εκμάθησης αλλά και γιατί το νέο προεδρείο σχεδιάζει στο μέλλον μια συνεργασία με ελληνικούς Συλλόγους και δημόσια σχολεία στη Γερμανία και στην Αυστρία. 
Ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος δραστηριοποιείται εδώ και 18 χρόνια στα Χανιά. Αποτελείται από 90 μέλη, τα οποία προέρχονται από διάφορες γερμανόφωνες χώρες αλλά και από την ελληνική κοινότητα. Κοινή επιθυμία όλων των μελών είναι η διατήρηση της καλλιέργειας της γερμανικής γλώσσας και κουλτούρας καθώς και η ανταλλαγή αυτών με κουλτούρες άλλων εθνικοτήτων.
Το νέο προεδρείο του Συλλόγου αποτελείται από τις:
1. Lena Garoufalia (πρόεδρος)
2. Tanja Heidenreich (αντιπρόεδρος)
3. Yvonne Mathioudaki – Leister (ταμίας)
4. Judith Illner (γραμματέας)
5. Birgit Maraki (δημόσιες σχέσεις).
Ολοκληρώνοντας καλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο φετινό καλοκαιρινό μπάρμπεκιου (με παιδικό πάρτυ και κλόουν) που θα γίνει στις 19/6/2010, στις 6 μ.μ., στην παραλία της Χρυσής Ακτής, όπως κάθε χρόνο. Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί περαιτέρω για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και βέβαια για το Γερμανικό Σχολείο παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την κα Heidenreich στο τηλ.: 2821061730 ή με την κα Μαράκη στο 6947240864″. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα