Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΛΦΙΕΡΗ`

“Το Κέντρο Υγείας Καντάνου εδώ και χρόνια είναι απαξιωμένο από την πολιτεία χωρίς γιατρούς, χωρίς οδηγούς ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να χάνονται εν ψυχρώ οι ζωές των κατοίκων της περιοχής”, καταγγέλλει με χθεσινή δήλωσή της η Στέλλα Αλφιέρη.
Και προσθέτει: “Το Κέντρο Υγείας Καντάνου νοσεί με προσωπική ευθύνη των υπουργών Υγείας. Χρόνια τώρα κατακλύζουν τα γραφεία των υπουργών έγγραφα αναφορές, επιστολές, υπομνήματα, e-mail που καταγραφούν με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά, κανείς τους όμως δεν ένοιωσε την ανάγκη να επιλύσει τα προβλήματα και η κατάσταση διαιωνίζεται προς το χειρότερο καθημερινά στο Σέλινο. Παιδίατρος δεν υπάρχει. Γιατρός γενικής ιατρικής δεν υπάρχει. Οδηγοί του ασθενοφόρου δεν υπάρχουν. Μέχρι λοιπόν να εντοπιστεί ασθενοφόρο στα Χανιά και να διασχίσει τον ορεινό όγκο του Σελίνου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.
Ευτυχώς υπάρχουν οι καρότσες των αγροτικών αυτοκίνητων και μεταφέρουν αγόγγυστα τον ασθενή.  
Η υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση έχουν τεράστιες προσωπικές και κοινωνικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας. Νεκρά νοσοκομεία, αδειανά Κέντρα Υγείας και γιατρούς σε απόγνωση.
Θα ζητήσουμε για μια ακόμα φορά τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας  Καντάνου, για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση θα το ρίξει στο συρτάρι.   
Το ερώτημα που διατυπώνουν οι συχωριανοί μας είναι γιατί λοιπόν να συμμετέχουμε στην αποπληρωμή των  δανείων, όταν όλα γύρω μας είναι αφιλόξενα και εχθρικά:    
Στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Καντάνου – Σελίνου που βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης χάνονται πλέον ανθρώπινες ζωές σε ένα λεπτό γιατί η πολιτεία αρνείται πεισματικά να καταλάβει ότι και οι άνθρωποι στην περιφέρεια έχουν ψυχή και αξιοπρέπεια και δικαιούται να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι και όχι σαν πραμάτεια φθηνή”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα