Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το ενδιαφέρον πολλών συγκεντρώνουν τα δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου καθώς στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Μεγαλονήσου σπουδάζουν σήμερα 1.700 ευρωπαίοι φοιτητές από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Έλληνες.
Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας ενημέρωσης με θέμα «Σπουδές στην Κύπρο», που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά. Όπως ανέφερε η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αθανασία Νικολαΐδου, “η Κύπρος προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, ενώ μας συνδέει ο ίδιος ελληνικός πολιτισμός, η κουλτούρα, η παράδοση και οι ίδιες συνήθειες”.
Σύμφωνα με την κ. Νικολαΐδου το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει σπουδές: Νομικής, Παιδαγωγικής, προγράμματα Πολυτεχνικών σχολών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας, Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, Ψυχολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Βυζαντινών και Νεολληνικών σπουδών. Δεν προσφέρονται ακόμη προγράμματα Ιατρικής σχολής, η οποία ωστόσο προβλέπεται να λειτουργήσει το 2013.
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ειδικεύεται περισσότερο σε τεχνολογικά προγράμματα, Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού, Μηχανικών Πληροφορικής, Γραφικών και Πολυμέσων, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικής, Διαχείρισης Περιβάλλοντος κ.ά. Στους ίδιους κλάδους υπάρχουν και μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο master οι οποίες έχουν διάρκεια από 18 μήνες μέχρι δύο χρόνια και doctoral από 3-5 χρόνια. Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια προσφέρουν παρόμοιες ειδικότητες, το Πανεπιστήμιο Frederick έχει ειδικότητες σε πολυτεχνικής φύσεως επαγγέλματα όπως: Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών, Αρχιτεκτονικής, Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Στο μεταξύ, τον δήμαρχο Χανίων, Κ. Βιρβιδάκη, επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου και του Συλλόγου Κυπρίων Χανίων, στο περιθώριο της ημερίδας. Ο Δήμαρχος Χανίων τούς προσέφερε εκδόσεις και ενημερωτικά έντυπα.

Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα