Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ

Αρχισαν χθες στο ενετικό λιμάνι των Χανίων οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα κατά μήκος της Ακτής Ενώσεως, που από την ερχόμενη Δευτέρα προβλέπεται να επεκταθούν μέχρι την Ακτή Κουντουριώτη.
Το έργο που εκτελείται από ίδιους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ, έχει χρονοδιάγραμμα δύο μήνες.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Άρη Παπαδογιάννη, το έργο θα αλλάξει την όψη και την ποιότητα του παραλιακού μετώπου, ενώ οι εργασίες στην Ακτή Ενώσεως θα διαρκέσουν 4 – 5 ημέρες.
Τα έργα έχουν προκαλέσει ωστόσο τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών, που δραστηριοποιούνται στο ενετικό λιμάνι, οι οποίοι κάνουν λόγο για κακή χρονική επιλογή στο ξεκίνημα της θερινής περιόδου.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδογιάννης “σήμερα (χθες) ξεκίνησε το έργο που αφορά την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα στον ενετικό λιμένα. Οι εργασίες που άρχισαν από την Ακτή Ενώσεως θα συνεχισθούν από Δευτέρα στην Ακτή Κουντουριώτη και όπου υπάρχει ασφαλτοτάπητας θα αντικατασταθεί, αφού η σημερινή κατάστασή του δεν είναι καλή. Οι εργασίες έχουν προσωρινό χαρακτήρα.
Το συνολικό έργο που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αφορά την πλήρη πλακόστρωση του ενετικού λιμένα με μια σειρά από έργα υποδομών όπως: υπογειοποίηση των δικτύων, ηλεκτροφωτισμού, αποκατάσταση των όψεων των κτηρίων, εντάσσεται μέσα στο μεγάλο επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα αφορά την παλιά πόλη.
Το πρόγραμμα αυτό που θα εκτελείται από ίδιους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχει προϋπολογισμό 130.000 ευρώ, ενώ το συνολικό μεγάλο έργο που θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πρόκειται να υπερβεί τα 2,5 εκατ. ευρώ”.
“Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων και έχει χρονοδιάγραμμα δύο μήνες αλλά σε συμφωνία με τον εργολάβο και κατόπιν επικοινωνίας με κάθε έναν καταστηματάρχη της Ακτής Ενώσεως, συμφωνήσαμε να εκτελεστεί τάχιστα και προγραμματισμένα έτσι ώστε μέσα σε λίγες ημέρες το έργο να έχει αποδοθεί.
Πρόκειται για ένα έργο που θα είναι προς όφελος των επισκεπτών, των κατοίκων, των επιχειρηματιών της παλιάς πόλης. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει καθώς θα αλλάξει την όψη και την ποιότητα του παραλιακού μετώπου. Οι εργασίες αφορούν την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα, μπροστά από το Μεγάλο Αρσενάλι μέχρι το ξενοδοχείο Πόρτο Βενετσιάνο και στην πλατεία Ενώσεως από το Φρούριο Φιρκά μέχρι το Ναυτικό Μουσείο”.
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
Τα έργα, που άρχισαν χθες στο ενετικό λιμάνι, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών στην περιοχή, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι εργασίες, στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη κακή οικονομικά εποχή.
“Οι εργασίες άρχισαν σήμερα (χθες) το πρωί. Στην έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν και εν όψει οικονομικής κρίσης, εμείς «κυνηγάμε» έναν τουρίστα να μπει μέσα στο μαγαζί μας, για να μπορούμε να επιβιώσουμε καθώς έχουμε χάσει τους Ελληνες επισκέπτες και βρήκαν αυτή την περίοδο να ξεκινήσουν εργασίες για να μας διαλύσουν τελείως. Λένε πώς τα έργα θα κρατήσουν τέσσερις μέρες αλλά το αποτέλεσμα θα δείξει”, ανέφερε ο κ. Νίκος, ιδιοκτήτης εστιατορίου επί της Ακτής Ενώσεως.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα