Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα έπειτα από την υπογραφή, χθες, προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων και της ανάδοχου εταιρείας Πράξις Τεχνική Α.Ε.
Στο μεταξύ, αναμένεται από την Περιφέρεια Κρήτης η έγκριση δημοπράτησης για 4 ακόμα μεγάλα έργα οδοποιίας στον Νομό Χανίων, μεταξύ αυτών ο κόμβος Μουρνιών και κομμάτι Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός, τα οποία ήδη έχουν ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Τα έργα στην περιοχή του Πλατανιά, τα οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ και χρηματοδοτούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, αφορούν κυρίως τους δρόμους: Παλαιά Εθνική Οδό Κερίτης – Πλατανιάς, Πλατανιάς – Μανωλιόπουλο – Ζουνάκι και Μάλεμε – Ξαμουδοχώρι.
Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν τοπικές βελτιώσεις του καταστρώματος των οδών, κατασκευή τεχνικών έργων πάσης φύσεως (περιλαμβάνεται η επέκταση και ανακατασκευή 3 μικρών γεφυρών), αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων οδών και μεμονωμένων φθορών ασφαλτικών και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην ευρύτερη περιοχή και στον Νομό Χανίων.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 9 μήνες, ωστόσο, όπως δήλωσε χθες ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα: “Είμαστε σε μια διαδικασία το αμέσως επόμενο διάστημα να δημοπρατήσουμε και να υπογράψουμε και άλλες συμβάσεις και κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Νομαρχικής Αυτοδιοίκησης Χανίων”, τόνισε ο κ. Αρχοντάκης και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ενταχθεί μεγάλα έργα οδοποιίας στο Δ’ ΚΠΣ και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης από την Περιφέρεια Κρήτης.
“Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η έγκριση δημοπράτησης θα έρθει πολύ σύντομα προκειμένου να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο νομός Χανίων αλλά και μέσα από αυτή τη διαδικασία να στηρίξουμε την τοπική οικονομία”, είπε σχετικά ο κ. Αρχοντάκης και διευκρίνισε ότι τα έργα αυτά αφορούν:
– το κομμάτι Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός, προϋπολογισμού περίπου 19 εκατ. ευρώ,
– τον κόμβο Μουρνιών και τη σύνδεση με τους περιαστικούς Δήμους, που έχoυν συνολικό προϋπολογισμό 16-17 εκατ. ευρώ και από τα οποία – όπως εξήγησε – το ένα κομμάτι θα υλοποιήσει το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και το άλλο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων,
– τη γέφυρα στο Πατελάρι συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ και για τον δρόμο που έχει νέα χάραξη Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα, συνολικού προϋπολογισμού 19 εκατ. ευρώ.
“Σε αυτά τα 4 έργα περάσαμε χθες (σ.σ. προχθές) από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το δρόμο Αγ. Αντώνης – Καρές στον Δήμο Κολυμπαρίου. Την μελέτη την έχει υλοποιήσει ο Δήμος Κολυμπαρίου, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας την επικαιροποίησε και τη στείλαμε στο περιφερειακό πρόγραμμα. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν ως αυτή τη στιγμή, με τα χρήματα που είναι διαθέσιμα, τις δηλώσεις του περιφερειάρχη και την πολιτική στήριξη προς αυτή την κατεύθυνση, θέλω να πιστεύω ότι θα υλοποιηθούν στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και τα 5 έργα που ανέφερα”, κατέληξε ο κ. Αρχοντάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα