Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:

Η σημερινή κρίση που βιώνει η Ελλάδα δεν είναι κυρίως οικονομική αλλά εθνική, επεσήμανε χθες το μέλος της Κίνησης για ένα Λαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο, Χρήστος Μαχαιρίδης, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κίνηση με θέμα “Οικονομική κατοχή της χώρας: αναγκαίο κακό ή προσχεδιασμένο έγκλημα;”.
Φιλοδοξία της Κίνησης, όπως υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης, είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα έξω από κομματικούς μηχανισμούς η οποία θα στρέφεται ενάντια στην “εθνο-αποδόμηση”.
“Η Κίνηση για ένα Λαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο είναι μια κίνηση έξω από τα κόμματα και έχουμε επαφή με αντίστοιχες ομάδες από την άλλη Ελλάδα, όπως και με τον Μίκη Θεοδωράκη, που του είχαμε ζητήσει να τεθεί επικεφαλής μιας τέτοιας κίνησης”, είπε ο κ. Μαχαιρίδης και πρόσθεσε: “Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο αυτονομίας πέρα από κομματικούς μηχανισμούς. Συνδυάζουμε το λαϊκό με το πατριωτικό και είμαστε κατά της προβαλλόμενης εθνο-αποδόμησης σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Κύπρου, της Θράκης, του Αιγαίου, τη σχέση της Ελλάδας με τις χώρες της Ε.Ε. και της Ανατολής”.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα μέτρα της τρόϊκας ο κ. Μαχαιρίδης έκανε λόγο για “οικονομική κατοχή της χώρας” και πρόσθεσε: “Το θέμα είναι αν είναι ένα αναγκαίο κακό ή ένα προσχεδιασμένο έγκλημα, αν ήταν δηλαδή κάτι το οποίο το είχε προσχεδιάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία δέχεται τις συνέπειες μιας πολιτικής δεκαετιών και κυρίως της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και της κακής διαχείρισης των τελευταίων χρόνων. Γιατί ήξεραν όλοι, τα στελέχη και των δύο κομμάτων εξουσίας, τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας”.
Συνεχίζοντας ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε για την εμπλοκή της Ε.Ε. ότι η Ε.Ε. είναι κυρίως μια οικονομική ένωση υπό την κυριαρχία του γερμανικού κεφαλαίου και των γερμανικών τραπεζών και συμπλήρωσε ότι αυτό αποδείχθηκε από την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρου Μέρκελ η οποία επέβαλε τους όρους δανειοδότησης της Ελλάδας.
“Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και δεν μιλάμε για μια πτώχευση που θα έρθει αλλά μια πτώχευση που ήδη υπάρχει. Η κρίση είναι ηθική, κοινωνική, οικονομική αλλά κυρίως εθνική”, επεσήμανε ο κ. Μαχαιρίδης και κατέληξε λέγοντας ότι “το θέμα είναι πως θα ενημερωθεί ο κόσμος και τι πρωτοβουλίες θα αναπτύξει διότι ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ο ίδιος εκλέγει τους αντιπροσώπους του και ο ίδιος μετά τους κατακρίνει και τους καταγγέλει όταν πλέον είναι πολύ αργά”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα