Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Συνθήκες καύσωνα αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες
στα Χανιά καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την άπνοια προβλέπεται να κάνουν “ασφυκτική” την ατμόσφαιρα.
Μάλιστα το ερχόμενο Σάββατο ο υδράργυρος προβλέπεται να “σκαρφαλώσει” στους 40 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, διευθυντή Τηλεπικοινωνιών και Μοντέλων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ. Μανώλη Λέκκα.
Όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο κ. Λέκκας “οι αυξημένες θερμοκρασίες προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι και το Σάββατο με κύρια χαρακτηριστικά τους ασθενείς ανέμους, την αυξημένη ηλιοφάνεια λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας της ημέρας, ενώ η θερμή αέρια μάζα παραμένει στην ανώτερη ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανεβαίνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα”.
Σήμερα η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις πολύ ασθενείς καθώς θα επικρατεί σχεδόν άπνοια.
Αύριο αναμένεται να διατηρηθούν οι ίδιες υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι και κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο, ωστόσο, θα σημειωθούν υψηλότερες τιμές καθώς σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. “Η πιο θερμή ημέρα θα είναι η Παρασκευή, κυρίως από τις βραδινές ώρες και το Σάββατο που ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς και θα φτάσει τους 40”, επεσήμανε ο κ. Λέκκας, ο οποίος εφιστά την προσοχή ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πάντως με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων την Κυριακή, η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από τη Δευτέρα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα