Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η 5η διάσκεψη των 27 μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εταιρικότητα
θα γίνει στο ΚΑΜ, Μεγάλο Αρσενάλι (Ακτή Τομπάζη 31, πλατεία Κατεχάκη),
σήμερα και αύριο (17/6 – 18/6).
Η διάσκεψη συνδιοργανώνεται από τη “ΔΙΑΣΤΑΣΗ ? Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Α.Ε.” με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Η πραγματοποίηση της σημαντικής για την Εταιρικότητα και την Ευρωπαϊκή Δικτύωση διημερίδας γίνεται με την παρουσία των εκπροσώπων των Διαχειριστικών Αρχών των Υπουργείων Εργασίας των 27 κρατών μελών της ΕΕ και των Κέντρων Καινοτομίας από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Θα προλογίσουν την 5η διάσκεψη ο κ. Θεόδωρος Τσέκος, γενικός γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η κα Luca Pirozzi, μέλος της Γενικής Διεύθυνσης για την Απασχόληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η κα Doris Ballwein, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Καταναλωτή από την Αυστρία.
Βασικός στόχος της διάσκεψης είναι η προώθηση της αμοιβαίας μάθησης και συνεργασίας μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ενίσχυση της δικτύωσης και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Τα μέλη του Δικτύου πραγματοποιούν συναντήσεις τρεις φορές τον χρόνο σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό, η πόλη των Χανίων έχει την ευκαιρία για δύο μέρες (17 – 18 Ιουνίου), να φιλοξενήσει τη σημαντική αυτή Ευρωπαϊκή Συνάντηση, όπου θα παρουσιαστούν μάλιστα και ορισμένες από τις υπάρχουσες τοπικές πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές, οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στα Χανιά”.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η διάσκεψη θα αρχίσει στη 1.30 σήμερα το μεσημέρι με ομιλίες από: Θεόδωρο Τσέκο (γενικός γραμματέας για τη Διαχείριση των Ευρωπαϊκών Πόρων, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), κα Luca Pirozzi (Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης), κα Doris Ballwein (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών υποθέσεων και Προστασίας του Καταναλωτή, BMASK, Αυστρία). Θα ακολουθήσουν: 1.50 – 2.10 μ.μ.: Εισαγωγή: Εταιρικότητα και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κα Anette Scoppetta (COP Contact Point – ZSI), κα Leda Stott (COP partnership expert), 2.10 – 3.10 μ.μ.: PEO -Exploration I ? Γενικό πλαίσιο για την Εταιρικότητα μέσα από την εμπειρία των Διαχειριστικών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην Ελλάδα: πρακτικές, αρχές και προκηρύξεις Προγραμμάτων EQUAL. Εισαγωγικές επισημάνσεις από την Ελληνική Διαχειριστική Αρχή σχετικά με το γενικό πλαίσιο για την Εταιρικότητα και την ενίσχυση της Εταιρικότητας εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – Διαχειριστικά Προγράμματα στην Ελλάδα (ενημέρωση σχετικά με το νομικό πλαίσιο, δράσεις του EQUAL, πρακτικές Εταιρικότητας σε εθνικό επίπεδο, για παράδειγμα Κοινωνικός Διάλογος). Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρικότητα σε συνάρτηση με το υλοποιούμενα Προγράμματα και έμφαση στις προσεχείς Προκηρύξεις (αναμένονται εντός του φθινοπώρου του 2010). Θα ακολουθήσει συζήτηση. Σχολιασμός: Διαχειριστική Αρχή του EQUAL Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ελλάδα. 3.30 – 5 μ.μ.: PEO – Exploration II ? 1. Υλοποίηση προγραμμάτων για την Εταιρικότητα σε επίπεδο περιφέρειας: Εταιρικότητα κατά μήκος του σχεδιασμού και υλοποίησης του Περιφερειακού Διαχειριστικού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων του Αιγαίου πελάγους. Εισαγωγή στους άξονες προτεραιότητας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου εντός του Περιφερειακού Διαχειριστικού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων του Αιγαίου πελάγου, ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την Εταιρικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε και ενισχύθηκε εντός του Περιφερειακού Διαχειριστικού Προγράμματος – εργαλεία και μεθοδολογία. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Σχολιασμός: κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, στέλεχος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης. 2. Καλές Πρακτικές, παραδείγματα Εταιρικότητας «ΤΑΛΩΣ» – Η σημασία της συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο. Σχολιασμός: κ. Ευάγγελος Γρηγορούδης, αν. καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.
– Μεταφορά (με το λεωφορείο) στο χωριό Παλιά Ρούματα: 6 – 6.40 μ.μ.: PEO – Exploration III ? Τοπική Ανάπτυξη και Εταιρικότητα στο χωριό Παλιά Ρούματα, μελλοντικές προοπτικές στο πλαίσιο του Περιφερειακού Διαχειριστικού Προγράμματος Κρήτης. Πρακτικές Εταιρικότητας στο χωριό Παλιά Ρούματα, με έμφαση στα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν με την υλοποίηση συγκεκριμένων πρακτικών Εταιρικότητας στο χωριό. Σχολιασμός: κ. Ηρακλής Δρακάκης, κοινωνιολόγος, μέλος Τοπικής Εταιρικότητας. 6.40 – 6.50 μ.μ.: Σχολιασμός: κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, οικονομολόγος, μέλος Τοπικής Εταιρικότητας.
Λήξη συνεδρίας ? γενικές επισημάνσεις από την κα Leda Stott.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα