Μόσχα
Απέκλεισαν το ενδεχόμενο αποστολής ειρηνευτικών στρατευμάτων στο Κιργιστάν οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, στρατιωτικής συμμαχίας της οποίας ηγείται η Μόσχα και στην οποία μετέχουν πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας Νικολάι Μπορντιούζα, μπορεί να σταλούν σύμβουλοι για να βοηθήσουν να αποτραπούν περαιτέρω ταραχές. «Εξετάζεται το θέμα της αποστολής ειδικών που γνωρίζουν τον τρόπο να σχεδιάσουν και να προετοιμάσουν επιχειρήσεις ώστε να αποτραπούν μαζικές ταραχές,να εντοπιστούν οι συνωμότες και να ελεγχθούν οι συμμορίες που προκαλούν κλιμάκωση της κατάστασης.Αλλά δεν συζητάμε το θέμα της αποστολής ειρηνευτικών στρατευμάτων στο Κιργιστάν» ,δήλωσε.
Μετά από ημέρες ταραχών που άφησαν εκατοντάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές σε πόλεις στο νότο, ο στρατός της Κιργιζίας επιχειρεί να ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης, καθώς η κατάσταση είναι μάλλον καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες.
Στην Ος, ένα από τα επίκεντρα των συγκρούσεων, εμφανίστηκαν στρατιώτες που εγκατέστησαν σημεία ελέγχου στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για λεηλασίες εκ μέρους τους ενώ αμφισβητείται και η δυνατότητα του στρατού να ελέγξει αποτελεσματικά την κατάσταση: σε πολλά σημεία της πόλης ακόμη δεν μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Ελίζαμπετ Μπιρς, ο αριθμός των προσφύγων στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν υπολογίζεται μεταξύ 75.000 και 100.000 ανθρώπων, «εφόσον ληφθούν υπόψη μόνον οι ενήλικες».