Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “SOUTH STREAM”

Σκόπια
Τη συμπερίληψη της ΠΓΔΜ στη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου “South Stream” αποφάσισαν χθες οι Ρώσοι, μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ με τον γενικό διευθυντή της Gasprom, Αλεξέι Μίλερ.
Ο πρόδρος της ΠΓΔΜ, βρίσκεται στη Ρωσία για τριήμερη επίσκεψη και εμφανίστηκε ικανοποιημένος μετά την αλλαγή των αρχικών ρωσικών σχεδίων για τον αγωγό, τα οποία παρέκαμπταν τη χώρα του. «Θα έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε φτηνή ενέργεια και ενεργειακή επάρκεια και σταθερότητα για τη χώρα», τόνισε ο Ιβάνοφ ο οποίος συναντήθηκε προχθές με τον γενικό διευθυντή της Gasprom, στο πλαίσιο διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.
Χθες, ο Ιβάνοφ συναντήθηκε στην Αγία Πετρούπολη και με τον Ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μενβέντεφ. Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεφσκι, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση την οποία σύντομα θα ακολουθήσει υπογραφή σχετικής συμφωνίας.
Ο Στάβρεφσκι πρόσθεσε ότι ομάδα ειδικών της Gasprom θα προσδιορίσει προηγουμένως την ακριβή διαδρομή της διακλάδωσης του αγωγού προς την ΠΓΔΜ, ενώ η υλοποίηση του σχεδίου θα ολοκληρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο κ. Στάβρεφσκι τόνισε επίσης ότι η απόφαση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς έτσι η ΠΓΔΜ τοποθετείται πλέον εντός του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη.
Σύμφωνα με τον Στάβρεφσκι η συνεργασία με την Gasprom φιλοδοξεί να συμπεριλάβει ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου της ΠΓΔΜ, καθώς και την κατασκευή σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα