Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Λονδίνο
Από 136 κιλά εκρηκτικής ύλης αποτελούνταν η βόμβα που εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί στη Βόρεια Ιρλανδία, μετά την ανεύρεσή της σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγάκι, έξω από ένα αστυνομικό τμήμα.
Περίπου 350 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, στο χωριό Ονακλόι της κομητείας Τάιρον αργά προχθές το βράδυ, αφού η αστυνομία ενημερώθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα ότι η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί μέσα σε διάστημα μιας ώρας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η δύναμη της έκρηξης θα προκαλούσε σίγουρα θύματα και μεγάλες καταστροφές.
Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) δεν διευκρίνισε ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας, αναφέροντας μόνο ότι οι δράστες, που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία, έστειλαν κωδικοποιημένη προειδοποίηση σε μια εφημερίδα του Μπέλφαστ.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν είχε εκραγεί θα είχε προκαλέσει μεγάλη καταστροφή και σίγουρα θα είχαν χαθεί ζωές», είπε ο διοικητής της PSNI, Μπράιαν Κι.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι δράστες άφησαν το φορτηγάκι με τη μηχανή αναμμένη και την πόρτα του οδηγού ανοιχτή. Πιστεύεται ότι διέφυγαν στη συνέχεια στην Ιρλανδία, περνώντας τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην κομητεία Μόναχαν. Οι αστυνομικές αρχές και από τις δύο πλευρές των συνόρων συνεργάζονται για να τους εντοπίσουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα