Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Με αφορμή τα πρόσφατα σχόλια της εφημερίδας μας για τις αμέτρητες λακκούβες που προβληματίζουν χιλιάδες οδηγούς, ένας εξ αυτών, τηλεφώνησε στα “X.N.”, λέγοντας τα εξής: “Δεν είναι μόνο οι λακκούβες, αλλά και τα φουσκώματα, κοινώς οδo-καρούμπαλα, που υπάρχουν σε πολλές περιοχές όπως είναι στην έξοδο της νέας εθνικής οδού στο Βαμβακόπουλο, ακριβώς στη συμβολή της με τον κεντρικό. Εκεί υπάρχουν αρκετά φουσκώματα?”. Για του λόγου το αληθές, τραβήξαμε φωτογραφίες και προβάλλουμε την κατάσταση του δρόμου, η οποία, πράγματι εγκυμονεί κινδύνους.
Γ.Η.Κ.
Τουριστικά? κινέζικα
Πρόσφατα, η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σειρά συμφωνιών για εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στην κινέζικη αγορά και τα «Χανιώτικα Νέα» προχθές, παρουσίασαν Χανιώτικη εξαγωγική εταιρεία με έδρα το Κολυμπάρι, η οποία έχει συμμετοχή 500.000 ευρώ σε εξαγωγές κρητικού λαδιού στην μακρινή χώρα με την εκπληκτικά ισχυρή ανάπτυξη. Οι εμπορικές σχέσεις μας με την Κίνα αναφέρονται και σε άλλους τομείς, όπως είναι ο Τουρισμός, τον οποίο οι επί του τουρισμού (αν)αρμόδιοι, τον χαρακτηρίζουν «βαριά μας βιομηχανία». Το ίδιο το κράτος μας όμως, με την ανεκδιήγητη γραφειοκρατία του και τους τυπολάτρες υπαλλήλους του, έχει βαλθεί να? αποβιομηχανοποιηθεί, δυσκολεύοντας τις διακρατικές εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Κίνας?! Ενώ όλες οι χώρες προσπαθούν να αποκομίσουν όσο γίνεται πιο πολλά οφέλη από την έκρηξη της τουριστικής κινέζικης αγοράς, η οποία στέλνει κατά χιλιάδες τους τουρίστες στις τουριστικές πιάτσες της Ευρώπης και της Αμερικής, η Ελληνική γραφειοκρατία παρεμβάλει ακατανόητα εμπόδια (τουλάχιστον στην Σαγκάη) απαιτώντας από κάθε κινέζο τουρίστα, προκειμένου να πάρει βίζα για την χώρα μας, να δεσμεύσει διπλάσιο σχεδόν ποσό (50.000 γουάν) από όσο απαιτούν η Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία κλπ (30.000 γουάν). Επιπλέον απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία για την παραλαβή της βίζας, πράγμα το οποίο δεν απαιτούν άλλες χώρες. Ακόμη, ενώ οι Γάλλοι επιτρέπουν σε κάθε Κινέζικο ταξιδιωτικό γραφείο να στέλνει ταυτόχρονα στην Γαλλία μέχρι και 30 γκρουπ τουριστών, το Ελληνικό προξενείο της Σαγκάης απαιτεί να ταξιδεύει προς την χώρα μας μόνο ένα γκρουπ τουριστών ανά ταξιδιωτικό γραφείο και με την επιστροφή του οίκαδε, να φεύγει άλλο?! Αλλά δεν είναι μόνο το κράτος που δεν σκέφτεται πρακτικά για να επωφεληθεί από την κινέζικη περιηγητική έκρηξη, αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες του Τουρισμού που δεν αναλαμβάνουν καμιά πρωτοβουλία, έξοδο ή ρίσκο για να μπουν σε αυτή την ελπιδοφόρα τουριστική αγορά. Από τις 25-27 Ιουνίου πραγματοποιείται στο Πεκίνο η διεθνής τουριστική έκθεση «Bite» στην οποία, στο περίπτερο του ΕΟΤ θα εκπροσωπείται μόνο ο σύνδεσμος ταξιδιωτικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ), ένα ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας? που έχει ιδρύσει ένας Κινέζος, αλλά? κανείς Έλληνας ξενοδόχος?!
ΑΕΣ
Ανατολικός και Δυτικός άνεμος
Δεν ξέρω αν είναι υπερβολή ή όχι ότι το φτάρνισμα ενός ψύλλου σε μια κερασιά ενός γιαπωνέζικου κήπου στα περίχωρα του Τόκιο μπορεί να προκαλέσει καταστροφικά καιρικά φαινόμενα στην Αθήνα, αλλά το αντίθετο δεν είναι σίγουρα υπερβολή. Σε σχόλιό του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο Φ.Γ. Χοϊδάς με τίτλο: «Φτερνίζεται η Ελλάδα, κρυολογεί η Ιαπωνία», αναφέρει ότι, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν και το δεξί του χέρι, ο επί των οικονομικών υπουργός του, Γιοσιχίκο Νόντα, θέλοντας να προετοιμάσουν ψυχολογικά τους πολίτες τής, πάλαι ποτέ, κραταιάς αυτοκρατορίας δήλωσαν ότι «με τα προβλήματα που προκάλεσε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη(!), υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αν δεν ανακόψουμε την αύξηση των χρεών του δημοσίου και χάσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών ομολόγων»?! Η Ιαπωνία με δημόσιο χρέος 200 % του ΑΕΠ (του οποίου μόνο το 5% είναι εξωτερικό) και δημοσιονομικό έλλειμμα 9 %, με ρυθμό ανάπτυξης 5% και μέσο επιτόκιο δεκαετούς ομολόγου μόλις 1,5% θα προβεί για πρώτη φορά στην οικονομική ιστορία της σε έκδοση νέων ομολόγων που θα ξεπεράσουν τα φορολογικά έσοδα, διότι ανακαλύφθηκε ότι οι προηγούμενοι υπουργοί οικονομικών σε διάφορους λογαριασμούς έκρυβαν, καληώρα όπως ο τέως δικός μας κ. Παπαθανασίου, «ανακουφιστικά μαξιλάρια» (κρυφά ελλείμματα και χρέη)?! Κι αν όσοι θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις στις εφημερίδες και σε πασσάλους στους εθνικούς δρόμους ότι, «αγοράζονται παλιά χρυσία και κοσμήματα» είναι ελληνικό μόνο φαινόμενο, ίσως ανακουφιστούν όταν μάθουν ότι, οι μη προνομιούχοι Γιαπωνέζοι βγάζουν από τα σεντούκια και πουλάνε τιμαλφή μαζί με βέρες και χρυσά δόντια! Είτε Ανατολικός, είτε δυτικός, ο άνεμος της παγκοσμιοποίησης είναι καταστροφικός?!
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα