Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Από το ΠΒΚ στην ΕΜΥ

Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε συναδέλφους, φίλους του και άτομα με τα οποία έχει συνεργαστεί στα Χανιά έδωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Μαράθι ο μετεωρολόγος του Πεδίου Βολής Κρήτης και υπεύθυνος της μετεωρολογικής ομάδας του ΤΕΙ Μαν. Λέκκας, καθώς μεταβαίνει στην Αθήνα για να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ηταν εκεί φορείς και πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τον Ρεθεμνιώτη στην καταγωγή επιστήμονα, που ζει στα Χανιά εδώ και 22 χρόνια. Και ήταν μια συγκινητική βραδιά. “Αγαπώ αυτόν τον τόπο και από τη νέα μου θέση θα συνεχίσω να προσφέρω στην Κρήτη”, είπε ο ίδιος, ενώ στο πρόσωπό του αναφέρθηκαν όσοι ζήτησαν το μικρόφωνο και όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Του ευχόμαστε πάντα ευτυχίες.
Γ. ΛΥΒ.

Αξιόλογη προσπάθεια

Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, είναι μια μεγάλη σύναξη προσωπικοτήτων, που ζωογονούν την κοινωνία των Χανίων με την επιστημονική τους επάρκεια και την δημοσιογραφική τους συγκρότηση.
Το κέρδος του Νομού Χανίων είναι μεγάλο.
Καταξιώνεται ο συνεδριακός τουρισμός και εδραιώνεται μια γόνιμη ζύμωση των δημοσιογράφων της περιφέρειας με νέες σκέψεις και ιδέες που αποτελούν τομή στη ραγδαία ιστορική εξέλιξη.
Το Ινστιτούτο, επιστημονικό εργαλείο και διαχρονικό ορόσημο δημοσιογραφικής διαλεκτικής σκέψης, είναι μια “κυψέλη” συνάθροισης ανθρώπων, που τόσο πολύ χρειάζεται ο Νομός Χανίων για την ποιοτική του αναβάθμιση.
Περιουσία κάθε κοινωνίας είναι οι άνθρωποί της.
Αυτοί που έχουν ανοικτούς ορίζοντες, αποκτούν όσμωση με την παγκοσμιοποιημένη εξέλιξη, συζητούν με τους “καρπούς της νιότης, της διανόησης”.
Έτσι τα Χανιά, (μέσα από το Ινστιτούτο) δεν ολισθαίνουν σε γλυκιά, νοσταλγική, επαρχία, αποκτούν την θέση που τους αξίζει στο Πανελλήνιο γίγνεσθαι, γίνονται σημείο αναφοράς της ώριμης διανόησης και των ποιοτικών παραγώγων της σύγχρονης σκέψης.
Το Ινστιτούτο σηματοδοτεί για τα Χανιά, μια φυγή προς τα εμπρός και μια δυναμική αναβάθμιση της πνευματικής τους ζωής.
Γ. Ουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα