Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κωνσταντινούπολη
Τις οργισμένες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσαν οι τελευταίες επιθέσεις του ΡΚΚ, στις οποίες σκοτώθηκαν δώδεκα Τούρκοι στρατιώτες.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι το απαγορευμένο δια νόμου κόμμα των κούρδων αυτονομιστών “PKK”, «θα πνιγεί στο ίδιο του το αίμα». Μιλώντας στις κηδείες των 11 από τους 12 νεκρούς στρατιώτες στη στρατιωτική βάση της πόλης Βαν, ο Ερντογάν είπε ότι οι αυξανόμενες επιθέσεις του ΡΚΚ δεν θα αναχαιτίσουν την πρόοδο της Τουρκίας. «Η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να διακόψει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για να αναπτυχθεί και να γίνει πιο ισχυρή. Δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους βρώμικους σκοπούς του (το ΡΚΚ)», ανέφερε.
«Οι επιθέσεις δεν θα καταφέρουν να εκμαυλίσουν τις αρχές ασφαλείας και να διασπάσουν την αποφασιστικότητά μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αυτή τη χώρα με γενναιότητα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Οι 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν προχθές στη διάρκεια επίθεσης του PKK εναντίον στρατιωτικής βάσης στην ανατολική Τουρκία. ‘Ενας ακόμα στρατιώτης έχασε χθες την ζωή του σε άλλη επίθεση. Ως αντίποινα, τουρκικά βομβαρδιστικά έβαλαν εναντίον θέσεων των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.
Οι συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και τουρκικού στρατού κλιμακώνονται κατά κανόνα κάθε άνοιξη, όταν είναι ευκολότερη η διέλευση από τα ορεινά περάσματα των τουρκοϊρανικών συνόρων. Τον περασμένο μήνα, οι νεκροί Κούρδοι αντάρτες υπολογίζονται σε 120 κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και μίας χερσαίας επιχείρησης του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα