Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Φονικές πλημμύρες

Πεκίνο
Τον θάνατο 132 ανθρώπων προκάλεσαν οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές στη νότια Κίνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Ογδόντα έξι άνθρωποι αγνοούνται μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις βροχές, ενώ περισσότερο από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ
Εκρηξη στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ντέρμπαν
Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο Γιοχάνεσμπουργκ από τον θόρυβο ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη.
Μέχρι τις βραδινές ώρες χθες, δεν υπήρχει επίσημη ενημέρωση, εν τούτοις πηγές προσκείμενες στις αστυνομικές αρχές της πόλης ανέφεραν ότι επρόκειτο για ελεγχόμενη έκρηξη, σε ένα εργοστάσιο. Αυτή ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αιτία για τη μεγάλη δόνηση που έγινε αισθητή και στο «Σόκερ Σίτι» και η οποία έθεσε σε κατάσταση γενικού συναγερμού τα πρόσωπα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μια συνέντευξη Τύπου της FIFA.
Οι τοπικές αρχές δεν μπόρεσαν να δώσουν μια εξήγηση, ενώ ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ότι «επρόκειτο για ελεγχόμενη έκρηξη, στο εργοστάσιο “Maxam di Roodepoort”». Πρόκειται για μια επιχείρηση που παράγει προϊόντα, μεταξύ των οποίων και κάποια με εκρηκτική σύσταση, για τα ορυχεία που υπάρχουν στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί είχε σημάνει συναγερμός και στο Κέντρο Τύπου στο Κέιπ Τάουν, την ώρα που εργάζονταν πολλοί δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν στις 10.30 το πρωί (11.30 ώρα Ελλάδας) όταν η αστυνομία απομάκρυνε βιαστικά τους παριστάμενους στον χώρο, καθώς είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Οι εκπρόσωποι του Τύπου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο του σταδίου “Γκριν Πόιντ”, όπου σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας Πορτογαλία – Βόρεια Κορέα. Τελικά οι έρευνες δεν φανέρωσαν κάτι ύποπτο και ο συναγερμός έληξε ύστερα από περίπου 20 λεπτά.

ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ
Νέος καθεδρικός ναός

Αργυρόκαστρο
Το θεμέλιο λίθο, για να ξεκινήσουν και επίσημα οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Καθεδρικού Ναού στην πόλη του Αργυροκάστρου, έθεσε χθες ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.
Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι κάθε ναός που χτίζεται, «είναι κατ’ αρχήν, ένα κέντρο προσευχής, ελπίδας και αγάπης, ενώ απηύθυνε την έκκληση ο νέος ναός να είναι πάντα και ένα κέντρο συμφιλίωσης, ένα κέντρο που θα στηρίζει την ενότητα του κόσμου».
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο ελληνικής καταγωγής υπουργός Εργασίας Σπύρος Ξέρρας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος, ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Φλαμούρ Μπίμε, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, έπαρχοι της περιοχής και πλήθος πιστών.
Ο ναός θα φέρει συμβολικά το όνομα της «Αναστάσεως του Χριστού» και δίπλα του θα ανεγερθεί πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα