Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε αποκλεισμό της εισόδου του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και σε επίσχεση εργασίας προχώρησε χθες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους από τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι εργαζόμενοι, που συναντήθηκαν στην συνέχεια με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραν, πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα στις 8 το πρωί νέα γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Όπως τόνισε στα “Χ.Ν.” ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιώργος Φραγγιουδάκης, “μετά από απόφαση του Συλλόγου μας την προηγούμενη Τετάρτη συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Παράλληλα διεκδικούμε την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του Νοσοκομείου που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε την δουλειά μας όπως πρέπει. Να προσφέρουμε δηλαδή, δημόσια και δωρεάν υγεία στον Χανιώτικο λαό. Παράλληλα, επισκεφθήκαμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου από όπου πήραμε υποσχέσεις που δεν μας ικανοποίησαν. Έτσι αποφασίσαμε αύριο (σήμερα) στις 8 το πρωί να πραγματοποιήσουμε νέα γενική συνέλευση για την παραπέρα συνέχιση των κινητοποιήσεών μας”.
ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ… ΣΥΡΙΓΓΕΣ!
‘Οπως ανέφερε ο ίδιος, το Νοσοκομείο Χανίων βρίσκεται σε οριακή κατάσταση αφού, εκτός από την επίσχεση των γιατρών που συνεχίζεται για τρίτο μήνα, “το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σε όλες τις κλινικές, αφού οι προσλήψεις που γίνονται είναι με το “σταγονόμετρο”. Ιατρικό και υγειονομικό υλικό δεν υπάρχει, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ορθοπαιδική κλινική δεν υπάρχουν καν οι απαιτούμενες σύριγγες π.χ 10άρες και 20άρες”.
“Ζητούμε να γίνουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και να καταβληθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες μας. Περιμένουμε όμως και την υποστήριξη του κόσμου, της τοπικής κοινωνίας, διότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα