Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Κινητή Βιβλιοθήκη διαθέτει από χθες ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ του Νομού. Η παρουσίαση της Βιβλιοθήκης έγινε χθες το απόγευμα στον Δημοτικό Κήπο.
Ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, σε δήλωσή του τόνισε ότι “η ιδέα έχει να κάνει με τη συνεργασία του Δήμου και της ΤΕΔΚ Χανίων για την αξιοποίηση της περιουσίας που υπάρχει. Για χρόνια τώρα το αυτοκίνητο της Κινητής Βιβλιοθήκης βρισκόταν στην Τοπική Ένωση και δεν εχρησιμοποιείτο. Έτσι, έπειτα από πρόταση που υπέβαλα στην ΤΕΔΚ, υπογράφτηκε μία προγραμματική σύμβαση και το όχημα παραδόθηκε στον Δήμο Χανίων. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο δέχτηκε διάφορες επεμβάσεις, το οποίο το μετέτρεψαν σε μία σύγχρονη Κινητή Βιβλιοθήκη”.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Χαρά Μυλωνάκη τόνισε ότι “οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι αυτοί που θα στηρίξουν το έργο της Κινητής Βιβλιοθήκης. Γιατί δεν είναι ένα αυτοκίνητο που θα κουβαλάει μόνο βιβλία, είναι το πώς θα παρουσιάσουν αυτό το έργο. Πώς θα πλησιάσουμε όλους τους πολίτες αλλά ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι ένα ευαίσθητο έργο να πλησιάσεις τα παιδιά και να τα κάνεις να αγαπήσουν το βιβλίο”.
Στα άμεσα σχέδια της Κινητής Βιβλιοθήκης, όπως υπογράμμισε η κα Μυλωνάκη, είναι ότι “η Κινητή Βιβλιοθήκη θα πλησιάσει και σχολικές μονάδες, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση ή δικές τους βιβλιοθήκες. Ήδη υπάρχουν αιτήματα -όχι μόνο από τον Δήμο Χανίων- αλλά και από άλλους περιαστικούς Δήμους, που επιθυμούν τη συνεργασία μαζί μας. Η Κινητή Βιβλιοθήκη, λοιπόν, θα στηρίξει με τον τρόπο της το εκπαιδευτικό έργο των σχολικών μονάδων”.
“Η πρότασή μας μέσω του ΕΣΠΑ είναι να επανδρώσουμε αυτό το αυτοκίνητο με όλο το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό, γιατί στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας και της πληροφόρησης δεν είναι μόνο το βιβλίο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη γνώση που χρειάζονται οι ενήλικες και ιδιαίτερα τα παιδιά”, κατέληξε.
Η προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, Βιβή Χουδαλάκη, τόνισε ότι “Κινητές Βιβλιοθήκες ονομάζουμε τα βιβλιοαυτοκίνητα που επισκέπτονται και δανείζουν βιβλία σε περιοχές, οι οποίες βρίσκονται μακριά από μόνιμες δανειστικές βιβλιοθήκες. Με τον τρόπο αυτό οι Κινητές Βιβλιοθήκες δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους της περιφέρειας να διαβάσουν, να ενημερωθούν και να ψυχαγωγηθούν. Από τον Σεπτέμβριο, τη νέα σχολική χρονιά, η Κινητή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα επισκέπτεται σχολεία του Δήμου Χανίων και των Δήμων Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας με σκοπό τον δανεισμό των μαθητών, την προώθηση του βιβλίου και της αναγνωσιμότητας”.
Να σημειώσουμε ότι το προσωπικό των Δημοτικών Βιβλιοθηκών θα αναλάβει και τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης. Η Κινητή Βιβλιοθήκη ξεκινάει με 700 βιβλία, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φτάσει τα 1.000 βιβλία.
Ενδεικτικό πρόγραμμα της Κινητής Βιβλιοθήκης για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο:
Παρασκευή (πρωί) 25/6: Κλαδισός (Κλειστό Γυμναστήριο).
Δευτέρα (πρωί) 28/6: Δήμος Νέας Κυδωνίας.
Τετάρτη (πρωί) 30/6: Δήμος Ακρωτηρίου (Στέρνες).
Ιούλιος:
Τρίτη (απόγευμα) 6/7: Νέα Χώρα (Πευκάκια).
Δευτέρα (πρωί) 12/7: Κλαδισός (Κλειστό Γυμναστήριο).
Δευτέρα (πρωί) 19/7: Δήμος Νέας Κυδωνίας.
Πέμπτη (πρωί) 26/7: Δήμος Ακρωτηρίου (Καμπάνι).
Τετάρτη (απόγευμα) 28/7: Παλιό λιμάνι Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα