Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΚΚ

Αγκυρα
Αποφασισμένη για σκληρά αντίποινα κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ είναι η τουρκική κυβέρνηση, ύστερα από την αιματηρή επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11 από αυτούς.
Τούρκοι κομάντος με την υποστήριξη ελικοπτέρων αναπτύχθηκαν χθες κατά μήκος των ιρακινών συνόρων, ενώ έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αμπντουλάχ Γιούλ. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και περικύκλωσαν κούρδους αντάρτες σε μία επιχείρηση κατά μήκος των ιρακινών συνόρων, όπου διατηρούν βάσεις οι κούρδοι αντάρτες.
Παράλληλα, μαχητικά ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στις ορεινές επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν που έχει δηλώσει ότι οι Κούρδοι αντάρτες θα «πνιγούν στο αίμα τους», αντιμετωπίζει τις κλιμακούμενες επικρίσεις για την αποτυχία της κυβέρνησής του να σταματήσει την κλιμάκωση της βίας.
Φωτογραφίες με τα φέρετρα των στρατιωτών σκεπασμένα με την κόκκινη και λευκή τουρκική σημαία έχουν προκαλέσει ένταση στην Τουρκία με τους συγγενείς των νεκρών στρατιωτών να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης στις κηδείες.
«Το PKK είναι ένας κοινός εχθρός για την Τουρκία και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τελευταίες επιθέσεις αποτελούν μία προσπάθεια να σαμποταριστούν οι προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για τον τερματισμό της 25χρονης κουρδικής διένεξης, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους, κυρίως Κούρδους.
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του δεξιού Εθνικιστικού Κινήματος, έχει κάνει έκκληση για πρόωρες εκλογές και επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην ΝΑ Τουρκία. Το PKK ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι διακόπτει την μονομερή κατάπαυση του πυρός και επαναλαμβάνει τις επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων εξαιτίας των επιχειρήσεων των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα