Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Να αντλήσουν γνώσεις και πληροφορίες για το ιστορικό “παλίμψηστο” της πόλης των Χανίων είχαν την ευκαιρία χθες, κατά την επίσκεψή τους στο Δήμο, οι 14 φοιτητές Δημοσιογραφίας και νέοι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν στο διεθνές εργαστήριο συγγραφής με τίτλο “Crete Writing Workshop”, το οποίο υλοποιείται από το περασμένο Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δημοσιογράφος στο “Βήμα της Κυριακής, κ. Νίκος Μπακουνάκης, “κατά την επίσκεψη στο δημαρχείο είχαμε την ευκαρία να δούμε παλιές φωτογραφίες με την ιστορία της πόλης. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να καταλάβουν τα παιδιά πώς πρόκειται για μια πόλη-παλίμψηστο, να δούν πως υπάρχουν πολιτισμοί που ο ένας έχει εγγραφεί πάνω στον άλλον, χωρίς όμως να σβήνει τα ίχνη του προηγούμενου. Αυτό αποτυπώνεται πάρα πολύ καλά και στη σημερινή πόλη των Χανίων, κάτι που είναι χρήσιμο για φοιτητές που μαθαίνουν το λεγόμενο διαπολιτισμικό ρεπορτάζ”.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ανέφερε ότι “η επίσκεψη των νέων δημοσιογράφων στο Δήμο Χανίων έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί τους και να συζητήσουμε για την ιστορία αυτής της πόλης, που πρέπει συνεχώς να προβάλλουμε. Θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου για τις δραστηριότητές του και ταυτόχρονα να παρέχουμε την δυνατότητα σε αυτούς που επισκέπτονται τα Χανιά να έχουν μια πλήρη γνώση της ιστορίας τους”.
Στους φοιτητές και τους καθηγητές Δημοσιογραφίας, ο κ. Βιρβδιδάκης προσέφερε εκδόσεις με την χαρτογράφηση της Σπλάντζιας.
Παράλληλα, ο ίδιος παρουσίασε στους φοιτητές το info kiosk που είναι εγκατεστημένο στο δημαρχείο και περιλαμβάνει πολλά στοιχεία για την πόλη ενώ τους ξενάγησε και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μιλώντας τους για τους διατελέσαντες δημάρχους των Χανίων.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
“Η εμπειρία του εργαστηρίου συγγραφής είναι εξαιρετική, από την άποψη ότι είναι η πρώτη φορά που συνδέονται τοπικοί φορείς με έναν διεθνή θεσμό δημοσιογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι από δώ και πέρα, θα έρχονται στην Κρήτη άνθρωποι οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο εργαστήριο παρακολουθούν δημοσιογράφοι από την Αμερική, την Τουρκία, την Σερβία, την Ταϊλάνδη, οι οποίοι μετά, έχοντας αγαπήσει λόγω του προγράμματος την Κρήτη, θα μπορέσουν να δώσουν ένα καλό στίγμα στον κόσμο και να γράψουν ταξιδιωτικά ρεπορτάζ. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος, πώς να γράψουμε ένα πολύ καλά οργανωμένο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ” επεσήμανε η Κατερίνα Βουτσινά, δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Τα Νέα”, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη από την φυσική ομορφιά του τόπου αλλά και τη Χανιώτικη φιλοξενία.
“Το εργαστήρι συγγραφής έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και γι΄ αυτό τον λόγο δήλωσα συμμετοχή. Θεωρώ ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για νέους επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέσα από τις πολύ καλές συνθήκες και δυνατότητες που παρέχει το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές, οι καθηγητές πολύ ενδιαφέροντες. Γενικότερα είναι μια καλή ευκαιρία για να συνδυάσουμε τις πρακτικές γνώσεις με τις καλοκαιρινές διακοπές”, ανέφερε ο Μιχάλης Γουδής, δημοσιογράφος στον ενημερωτικό ιστότοπο tvxs.gr
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου συγγραφής πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την προσπάθεια διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας από Ελβετίδα εθελόντρια της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Αρχέλων”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα