Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Εικόνες βιτρίνας

Κυριακή πρωί στο ενετικό μας λιμάνι. Είναι άριστη μέρα -και κυρίως τις πρωινές ώρες- για απόλαυση της πανέμορφης εικόνας με συνοδεία ενός καφέ.
Γαλήνιο, χωρίς κυκλοφορία οχημάτων και μηχανών ακόμη με μια γαλήνη απολαυστική αλλά…
Στην είσοδο του λιμανιού (αλυσίδες) χαρτόκουτες και σκουπίδια κλείνουν όλη την είσοδο.
Στη γωνία της πλατείας σε ένα σταντ ? ομπρέλα αποφάγια πεταμένα, ποτήρια πεταμένα, άδεια μπουκάλια κάτω.
Στο παγκάκι δίπλα, πεταμένα μπουκάλια και κουτάκια μπύρας.
Εικόνα απαράδεκτη για έναν τόσο όμορφο τόπο και μάλιστα Κυριακή πρωί. Και μην νομίσετε ότι είναι άδειο από επισκέπτες εκείνη την ώρα. Άλλοι για να απολαύσουν το όμορφο πρωινό και άλλοι κατευθείαν από το καράβι έρχονται να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους και να ξεκινήσουν τη μέρα τους ήρεμα, γαλήνια, χαλαρά.
Τα σκουπίδια όμως δεν σ? αφήνουν. Σου χαλάνε τη διάθεση και σκέφτεσαι αν θα ξανακατέβεις στο λιμάνι τουλάχιστον πρωί Κυριακής.
Ο Δήμος θα μπορούσε να μαζεύει τα σκουπίδια νωρίτερα κι έτσι η πρώτη εικόνα (στις αλυσίδες) δεν θα προδιαθέτει αρνητικά. Αν πάλι ο Δήμος αδυνατεί, τότε θα πρέπει οι καταστηματάρχες να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους στη βιτρίνα του λιμανιού ακατάλληλες ώρες.
Για τα σκουπίδια στις προβλήτες καλό είναι όλοι μας να φροντίζουμε να μην αφήνουμε σκουπίδια οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα. Άκουσα όμως ότι πολλά, κυρίως στα σταντ των τουριστικών σκαφών- σκουπίδια τα αφήνουν οι εργαζόμενοι εκεί (κράχτες). Δεν γνωρίζω αν αληθεύει αλλά αν είναι έτσι, έχουν ευθύνη και οι καταστηματάρχες που δεν τους παρατηρούν γι? αυτό;
Ίσως και μια μεγαλύτερη αστυνόμευση ως προς την καθαριότητα από τους υπεύθυνους του ενετικού λιμανιού όλες τις ώρες θα ήταν ευχής έργο.
Πάντως με την εικόνα αυτή το μόνο που δημιουργείται είναι αρνητικά σχόλια, για τον Δήμο, τους καταστηματάρχες και τους υπεύθυνους ελέγχου στην περιοχή.
Μακάρι να αλλάξει κάτι, διότι είναι βιτρίνα της πόλης και η βιτρίνα πρέπει να είναι όμορφη και καθαρή όλες τις ώρες του 24ώρου.

Δ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα