Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Πτυχία σε 182 αποφοιτήσαντες μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Χανίων απονεμήθηκαν χθες το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της σχολής.
Πρόκειται για τους πρώτους αποφοιτήσαντες μαθητές της ΕΠΑ.Σ, που ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν απο δύο χρόνια στα Χανιά, προσπαθώντας να αναδείξει τις δεξιότητες των μαθητών στα τεχνικά επαγγέλματα, σε συνεργασία με πολύπειρους καθηγητές και την αρωγή κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.
Στόχος της σχολής παραμένει οι μαθητές να αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια για την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες ανάγκες της.
Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΕΠΑΣ κ. Γιάννης Δαράκης “η χρονιά κλείνει με τους καλύτερους οιωνούς για τα παιδιά που φοίτησαν αλλά και για την τοπική μας κοινωνία. Η Επαγγελματική Σχολή ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από δύο χρόνια για να δώσει ένα βασικό αγαθό, το απαραίτητο πτυχίο που θα εφοδιάσει τους νέους. Το πτυχίο αυτό με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς εργασίας είναι ο βασικός κορμός και το απαραίτητο προσόν για να επιβιώσει ο μαθητής και να έχει μέλλον στην ειδικότητα που έχει διαλέξει. Πέρυσι κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ξεκίνησαν 230 μαθητές και από αυτούς κατάφεραν να προαχθούν στη δεύτερη τάξη 182 μαθητές σε έντεκα ειδικότητες.
Αυτό μας δίνει κουράγιο. Η παρουσία των μαθητών μας αυτά τα δύο χρόνια ήταν πολύ θετική και συγκινητική διότι οι περισσότεροι εργάζονταν και παράλληλα φοιτούσαν. Ουσιαστικά τους δόθηκε μια ευκαρία να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα επιπλέον προσόν ή και ακόμα να ενισχύσουν τον ρόλο τους στην ειδικότητά τους. Η παρουσία τους μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε, παρέχοντας με τη σειρά μας τη δυνατότητα σε νεότερα άτομα της κοινωνίας μας να μπορέσουν να αποκτήσουν τα βασικά προσόντα”.
Στόχος για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΠΑΣ, είναι να λειτουργήσουν και οι δώδεκα ειδικότητες, με έμφαση στον αγροτουριστικό, τον ξενοδοχειακό αλλά και τον φυτοτεχνικό τομέα.
“Θέλουμε η σχολή να αναπτυχθεί περισσότερο, να βελτιωθεί ο εξοπλισμός της διότι θεωρούμε την εκπαίδευση μια αναγκαία πράξη και αγωνιζόμαστε γι? αυτό σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τους Δήμους, τη Νομαρχία, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να πετύχουμε πιο θετικά αποτελέσματα”, κατέληξε.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Νίκος Βεστάκης τόνισε ότι: “Μετά από μεγάλες προσπάθειες και ενέργειες, που είχαμε καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να μπορέσουμε να ιδρύσουμε την ΕΠΑΣ, είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που σήμερα (χθες) βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο για να βραβεύσουμε τα παιδιά που πήραν τα πτυχία τους αλλά και όσους αρίστευσαν συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία.
Φέτος η ΕΠΑΣ είχε 500 μαθητές και την επόμενη σχολική χρονιά πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε όλες τις αιτήσεις που θα γίνουν. Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε τα 600 άτομα”.
Εν τω μεταξύ οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2010 – 11 της ΕΠΑ.Σ. Χανίων ήδη πραγματοποιούνται κανονικά από 18 Ιουνίου, καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ. και από τις 3 έως τις 7.30 μ.μ. Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν και φέτος στην ΕΠΑ.Σ. Χανίων είναι:
? Θερμοϋδραυλικών
? Ηλεκτρολόγων
? Κομμωτικής
? Αισθητικής
? Βοηθών Φυσικοθεραπευτών
? Βοηθών Φαρμακείων
? Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων
? Εργαλειομηχανών
? Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων
? Κτηριακών Έργων
? Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας
? Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. παρακαλω θα ηθελα να ξερω αν με το πτυχιο ειδικοτητασ επασ αν μπορει ο σπουδαστης να ανοιξει δικη του επιχειρηση.μπορω δηλαδη με το πτυχιο στον τομεα της αισθητικης να ανοιξω δικο μου ινστιτουτο;οπως επισης θα ηθελα να γνωριζω που μπορω να εργαστω αν γινω βοηθος νοσηλευτικης.ευχαριστω

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα