Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Διττός στόχος

Διεθνές εργαστήριο συγγραφής πραγματοποιείται από το περασμένο Σάββατο στους χώρους του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.
Επικεφαλής του εργαστηρίου είναι ο διευθυντής του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, καθηγητής Δημοσιογραφίας, Λου Γιουρένεκ (δεξιά στη φωτ.), η άποψη του οποίου για το Ινστιτούτο έχει, για ευνόητους λόγους, ιδιαίτερη βαρύτητα.
«Είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Είναι ένα πολύ καλό μέρος για να κάνουμε το καλοκαιρινό μας σχολείο. Υπάρχουν εξαιρετικοί χώροι, υπερσύγχρονοι, με όλες τις ανέσεις και τα αναγκαία μέσα τεχνολογίας. Τα δωμάτια είναι πολύ άνετα και συνολικά το κτήριο είναι εξαιρετικό. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα τέτοιο καλοκαιρινό σχολείο», δήλωσε ο κ. Γιουρένεκ.
Ο ίδιος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην κρητική φιλοξενία αλλά και στο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης. «Είμαι εντυπωσιασμένος από την ομορφιά των βουνών, το καθαρό γαλάζιο νερό της θάλασσας. Απολαμβάνω την παραμονή μου στην Κρήτη και είμαι εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές της», τόνισε.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο διττός στόχος του Ινστιτούτου επιτεύχθηκε. Αφ? ενός διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διεθνές εργαστήρι συγγραφής και αφ? ετέρου οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ γνώρισαν τις ομορφιές του τόπου και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.
Θετικό το πρώτο βήμα μετά τα εγκαίνια του Ινστιτούτου, λοιπόν.
Ας ελπίσουμε ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη…
Α.Λ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα