Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;

Ντουμπάι
Αύξηση 7,1% καταγράφηκε στον αριθμό των εκατομμυριούχων στη Μέση Ανατολή το 2009, με τους “μεγιστάνες” του Αραβικού κόσμου να φτάνουν πλέον τους 400.000, επιστρέφοντας στο επίπεδο του 2007, όσο ήταν δηλαδή πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με την έρευνα των Merrill Lynch Global Wealth Management και Capgemini, η συνολική περιουσία των εκατομμυριούχων στη Μέση Ανατολή υπολογίζεται στα 1.500 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με βάση την έκθεση, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξήθηκε στη Σαουδική Αραβία και στο Μπαχρέιν, αλλά μειώθηκε σημαντικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω των προβλημάτων στο Ντουμπάι.
Ο αριθμός των εκατομμυριούχων της Μέσης Ανατολής δεν αντιπροσωπεύει παρά ένα μέρος των 10 εκατομμυρίων εκατομμυριούχων του κόσμου που διαθέτουν συνολικά περιουσία ύψους 39.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στη Σαουδική Αραβία, υπήρχαν 104.700 εκατομμυριούχοι στα τέλη του 2009, δηλαδή κατά 14,3% περισσότεροι από το προηγούμενο έτος.
Αντίθετα, ο αριθμός των εκατομμυριούχων των Εμιράτων μειώθηκε κατά 18,8% στους 54.500.
Η Μέση Ανατολή διαθέτει περίπου τα τρία τέταρτα των αποθεμάτων πετρελαίου στον κόσμο και κάτι λιγότερο από τα μισά αποθέματα φυσικού αερίου.

   


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα