Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Δεν έχουν τέλος οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων. Αυτή την φορά έκκληση απευθύνουν οι γιατροί του Νεφρολογικού τμήματος, οι οποίοι τονίζουν πως εάν δεν καλυφθούν άμεσα οι δύο θέσεις Νεφρολόγων και δύο αγροτικών γιατρών, η Νεφρολογική Κλινική θα διακόψει την λειτουργία της.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι το καθημερινό Εξωτερικό Ιατρείο θα σταματήσει, ο αριθμός των αιμοκαθαρόμενων θα μειωθεί ενώ, δέκα ημέρες τον μήνα, δεν θα υπάρχει εφημερεύων Νεφρολόγος στο Νοσοκομείο.
Στην άμεση προκήρυξη δύο θέσεων Νεφρολόγων και στην μετακίνηση τριών ακόμη γιατρών του Νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Νεφρολογικού Τμήματος, προχωρά την ίδια ώρα η Διοίκηση του Ιδρύματος, που καθημερινά καλείται να δώσει λύσεις στα πρόβληματα που εμφανίζονται.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους με ημερομηνία 22/06/10 οι γιατροί του Νεφρολογικού τμήματος ενημερώνοντας τους νεφροπαθείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού “σας ενημερώνουμε και γραπτά για κάτι που ήδη γνωρίζετε από καιρό σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νεφρολογικό Τμήμα και πως αυτή θα διαμορφωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Όλοι έχετε αντιληφθεί την έλλειψη ιατρών που έχει προκύψει στο Τμήμα, η οποία θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με την λήξη της σύμβασης της (επικουρικής γιατρού) κ. Τώνιας Παπαδάκη σε δύο περίπου μήνες.
Δυστυχώς οι εναγώνιες εκκλήσεις μας προς τους αρμοδίους εδώ και μήνες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Ζητάμε το αυτονόητο:
Την άμεση κάλυψη των δύο θέσεων Νεφρολόγων που έχει εγκρίνει εδώ και 4 μήνες το Υπουργείο.
Την άμεση τοποθέτηση των δύο Αγροτικών Ιατρών που έχει εγκρίνει το Νοσοκομείο και που κάποιοι δεν αφήνουν να πραγματοποιηθεί,
Διαφορετικά σε δύο μήνες αναγκαστικά θα υπάρξει δραστική περικοπή των δραστηριοτήτων του Τμήματος.
1. Το καθημερινό Εξωτερικό Ιατρείο σταματά. Πάνω από 1.000 ασθενείς που έχουν φάκελο δεν θα παρακολουθούνται πλέον.
2. Η Νεφρολογική Κλινική θα διακόψει την λειτουργία της. Όταν θα έχετε ανάγκη νοσηλείας θα νοσηλεύεστε σε άλλες Κλινικές από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
3. Ο αριθμός των αιμοκαθαιρόμενων θα μειωθεί. Περίπου 25-30 ασθενείς θα αποχωρήσουν από την Μονάδα για αλλού.
4. Δέκα ημέρες τον μήνα δεν θα υπάρχει εφημερεύων Νεφρολόγος στο Νοσοκομείο.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου κ. Νίκος Καλλιβρετάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα “Χ.Ν.” ” η σύμβαση της μίας επικουρικής γιατρού λήγει τον Αύγουστο και επειδή έχει προκύψει πρόβλημα υγείας ενός ακόμη γιατρού-Επιμελητή της Μονάδας, αυτή την στιγμή μένουμε τρεις γιατροί, δηλαδή δύο επιμελητές και ο Διευθυντής της Μονάδας. Όμως με αυτόν τον αριθμό γιατρών δεν μπορεί να λειτουργήσει μια αναπτυγμένη Κλινική και έτσι θα περιορίσουμε τις δραστηριότητες. Περιμένουμε να έρθουν γιατροί στις θέσεις που θα προκηρυχθούν, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα τον Αύγουστο”.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης, προχώρησε άμεσα στην προκήρυξη δύο θέσεων Νεφρολόγων και στην μετακίνηση τριών ακόμη γιατρών του Νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της Μονάδας.
“Βρήκαμε τρεις γιατρούς μέσα από το Νοσοκομείο οι οποίοι θα μετακινηθούν στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και θα καλύψουν, όλες τις εφημερίες και τις άμεσες ανάγκες της Μονάδας. Παράλληλα προκηρύξαμε και δύο θέσεις Νεφρολόγων Επιμελητών Β’. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα λύθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των μόνιμων γιατρών”τόνισε ο Διοικητής του Ιδρύματος.
ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Δουλγεράκη, πλήρως καλυμμένες φαίνεται πώς είναι οι Μονάδες Νεογνών σε Χανιά και Ηράκλειο. “Αυτή την στιγμή, τόσο η Μονάδα Νεογνών των Χανίων όσο και του Ηρακλείου, είναι γεμάτες. Την ίδια ώρα, για να υπάρχει επάρκεια γιατρών πρέπει να έρθουν γιατροί για τις τέσσερις θέσεις που έχουμε προκηρύξει. Η δυναμικότητα της Μονάδας Νεογνών στα Χανιά είναι επτά νεογνά και αυτή την στιγμή έχουμε δύο γιατρούς και δέκα νεογνά”, επεσήμανε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα