Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2025

ΓΙΑ 9η ΧΡΟΝΙΑ

Εκθεση κόμικς με τα βραβευμένα έργα του 9ου πανελλήνιου διαγωνισμού κόμικς εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.
Η έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία τις μηνιαίας χανιώτικης εφημερίδας “Πυξίδα Της Πόλης” σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και το περιοδικό “9” της Ελευθεροτυπίας, λειτουργεί ήδη από χθες, 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουλίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.
Φέτος στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί το εικαστικό project κινούμενης εικόνας “Σε Γρήγορη Κίνηση”. Το εικαστικό project περιλαμβάνει τη δημιουργία και εγκατάσταση σε χώρους γεγονότων (εκθέσεων, συνεδρίων, φεστιβάλ κ.λπ.) μια σειρά τρισδιάστατων εικαστικών συνθέσεων τοποθετημένων σε μια ειδική κατασκευή που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επέμβουν επάνω τoυς και να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια ακολουθία εικόνων συνεχόμενης κίνηση.
H κάθε σύνθεση περιλαμβάνει μια κούκλα με προδιαγραφές δημιουργίας stop motion animation που απεικονίζει ένα χαρακτήρα-καρικατούρα ανάλογα με τη θεματική του γεγονότος στο οποίο έχει τοποθετηθεί.
Σκοπός αυτού του εικαστικού project είναι η αποτύπωση της ατμόσφαιρας του γεγονότος στο οποίο λειτουργεί η εικαστική εγκατάσταση μέσα από τη συμμέτοχη και την επέμβαση του θεατή στο έργο τέχνης, τόσο στην κούκλα όσο και στην τελική ταινία που θα προκύψει. Το φεστιβάλ κόμικς στα Χανιά είναι η “δεύτερη στάση” της “Γρήγορης Κίνησης” και πρωταγωνιστής είναι ο “Βιαστικός Κομίστας”. Δημιουργός Βιαστικού Κομίστα: Σπύρος Σιάκας, εκπαιδευτικός – σκηνοθέτης animation.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα