Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2025

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα μυστικά της τεχνικής του κάρβουνου στη ζωγραφική είχαν χθες τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας στον Άγιο Ιωάννη.
Υπό την καθοδήγηση της ζωγράφου Βάσως Ρεθεμνιωτάκη τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους έργα τέχνης τα οποία μάλιστα οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να κρεμάσουν στο σπίτι: “Η τεχνική του κάρβουνου δουλεύεται με τα χέρια. Μπορεί να μουτζουρώνει λίγο αλλά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μέσα από αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν απλά πράγματα, με απλή τεχνική. Υπάρχει και πιο σύνθετη τεχνική αλλά στα παιδιά θα δείξω την απλή”, σημείωσε η κα Ρεθεμνιωτάκη και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι είναι μια ωραία δραστηριότητα καθώς το κάρβουνο έχει την ιδιότητα να βγει ένα απλό σχέδιο και να βγει κάδρο κανονικό. Τα παιδιά ανταποκρίνονται πολύ θετικά σε αυτές τις δραστηριότητες”.
Από την πλευρά της, η βιβλιοθηκονόμος Ελισάβετ Τζιγκουνάκη ανέφερε σχετικά: “Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας και επιλέξαμε τη ζωγραφική γιατί είναι κάτι πολύ αγαπητό στα παιδιά και ειδικότερα με κάρβουνο γιατί οι γονείς έχουν την ευκαιρία να παίρνουν τα έργα των παιδιών και να τα κορνιζώνουν”.
Συνεχίζοντας η κα Τζιγκουνάκη επεσήμανε ότι στη συνέχεια το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του πυλού, την ερχόμενη Παρασκευή με το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου πρόληψης ατυχημάτων σε θάλασσα και πισίνα, καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα με οικολογικές κατασκευές από τη διακοσμήτρια Ελένη Μαυρογένη. Επίσης, μέσα στο επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται και εκδήλωση με τον κ. Κυριάκο Βασιλομανωλάκη, ο οποίος θα απασχολήσει τα παιδιά με παιχνίδια εφευρετικότητας και γνώσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα