Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Βερολίνο
Μείωση του αριθμού των ανέργων αναμένεται στη Γερμανία, με τον υπουργό Οικονομίας, Ράινερ Μπρούντερλε να κάνει λόγο για “θαύμα”.
Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε χθες ότι περιμένει πως ο αριθμός των ανέργων θα περιορισθεί σύντομα κάτω από το όριο των τριών εκατομμυρίων, τη στιγμή που η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας ενισχύεται. “Θα μπορέσουμε σύντομα να περάσουμε κάτω από το όριο των τριών εκατομμυρίων”, δήλωσε στην κάτω Βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου.
Σύντομα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα, ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία ήταν τον Ιούνιο 3,15 εκατομμύρια, σε ποσοστό 7,5%. Το 2009 το ποσοστό ανεργίας είχε φθάσει κατά μέσο όρο το 8,2% και, αντίθετα με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών και της ίδιας της κυβέρνησης, που ανέμεναν αύξηση της ανεργίας μέχρι και στα 4 εκατομμύρια ανέργων, το ποσοστό βρίσκεται σε συνεχή πτώση από την αρχή του έτους.
“Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θαύμα σημαντικών διαστάσεων στον τομέα της απασχόλησης”, είπε ο υπουργός, ο οποίος σχολιάζοντας τους θετικούς οικονομικούς δείκτες, κυρίως στον τομέα των εξαγωγών, δήλωσε ότι “η Γερμανία είναι και πάλι παρούσα” στον οικονομικό τομέα και ότι παίζει τον ρόλο “της ατμομηχανής για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση”.
Η γερμανική οικονομία γνώρισε κατά το 2009 τη σοβαρότερη ύφεση των μεταπολεμικών ετών, με πτώση του ΑΕΠ κατά 5%. Για το 2010, η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη κατά 1,4% αλλά ερευνητικά ινστιτούτα και τράπεζες την τοποθετούν περί το 2%.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα