Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Εξετάζουν επιβολή
τουριστικού φόρου
Βαρκελώνη
Το ενδεχόμενο να φορολογεί τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βαρκελώνη με ένα ευρώ το άτομο για κάθε ημέρα διαμονής, προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων για την προώθηση της πόλης, εξετάζει ο Οργανισμός Τουρισμού της Καταλανικής πόλης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Γκαμπριέλ Γκιλέρα.
“Εξετάζουμε αυτή την πιθανότητα” που θα μπορούσε να περιλαμβάνεται στο επόμενο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό της πόλης, δήλωσε ο Γκιλέρα. Η Βαρκελώνη θα ακολουθήσει έτσι το παράδειγμα άλλων μεγάλων τουριστικών πόλεων, όπως το Παρίσι, που επιβάλλει φόρο διαμονής τον οποίο οι τουρίστες πληρώνουν στα ξενοδοχεία που διαμένουν. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia τα έσοδα από αυτό τον φόρο θα πηγαίνουν “κατά 100%” στην προώθηση της πόλης. Ακόμα όμως κι αν τελικά αυτό το μέτρο υιοθετηθεί, δεν θα ισχύσει από φέτος το καλοκαίρι.

ΣΤΟ ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ
Φόβοι για νέες βιαιότητες

Αστάνα
Τους φόβους της για το ξέσπασμα νέων βίαιων συγκρούσεων στη χώρα, εξέφρασε χθες η πρόεδρος του Κιργιστάν, Ρόζα Οτουνμπάγεβα: “Μπορεί να υπάρξουν και άλλες εκρήξεις. Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι έχει επικρατήσει ηρεμία και μπορούμε να καταπιαστούμε με την ανοικοδόμηση”, δήλωσε η Οτουνμπάγεβα στον ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει το Κιργιστάν, παρά το γεγονός ότι είχε νωρίτερα επικρίνει έντονα το συνταγματικό δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε εκεί τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση της Οτουνμπάγεβα, η οποία θέλει να δημιουργήσει την πρώτη κοινοβουλευτική δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας. “Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στο ρωσικό λαό και στο ρωσικό κράτος”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. Αφού το Κιργιστάν πραγματοποίησε το δημοψήφισμα, στις 27 Ιουνίου, ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι το ορεινό αυτό έθνος μπορεί να καταρρεύσει και η ψηφοφορία με στόχο την καθιέρωση κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μπορεί να επιτρέψει σε εξτρεμιστές να πάρουν την εξουσία σ’ αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία.
Τουλάχιστον 294 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα στο νότιο Κιργιστάν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε Κιργίζιους και Ουζμπέκους, τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή από το 1991 και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα