Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι?

Όλο το διάστημα που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου, το ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά» επανέρχεται συνεχώς και δεν είναι λίγοι οι πολίτες που κατηγορούν τους πολιτικούς ως υπαίτιους και την κυβέρνηση ότι καλύπτει τους κλέφτες, επειδή δεν τους ανακαλύπτει και δεν τους παραδίδει στην δικαιοσύνη και στην κοινή χλεύη. Κανείς δεν αγνοεί ότι δίπλα σε κάθε πολιτικό και σε κάθε κυβέρνηση διαβιούν λάθρα λογής λογής λαμόγια, που με το μακρύ τους χέρι και αξεπέραστη ικανότητα εν αγνοία των πολιτικών στο περιβάλλον των οποίων αποκτούν μπόι, ενθυλακώνουν παρανόμως δημόσιο χρήμα, σε ποσά τα οποία κάποιες φορές ζαλίζουν με το μέγεθός τους. Μόνο που, δεν είναι μόνο αυτοί στο? κόλπο. Διάβασα κάπου ότι: αν υποθέσουμε ότι όλοι οι βουλευτές είναι φαύλοι και διεφθαρμένοι και ότι τα τελευταία 30 χρόνια ο καθένας του, ενθυλάκωνε από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, οι 300 θα είχαν καταχραστεί μόλις εννέα (9) δισεκατομμύρια ευρώ ή ποσοστό 3% του συνολικού δημόσιου χρέους. Αν το ίδιο διάστημα, οι μετέχοντες της παραοικονομίας οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της νόμιμης οικονομικής δραστηριότητας, υποθέσουμε ότι αποκρύπτουν από το δημόσιο, φόρους 5.000 ευρώ ετησίως, τότε στα τελευταία τριάντα χρόνια θα είχαν στερήσει από τους προϋπολογισμούς της χώρας έσοδα όσα το 25% του δημόσιου χρέους?! Δεν έχει ίσως άδικο όποιος λέει ότι όλοι οι πολίτες καθίσαμε ως συνδαιτυμόνες στο ίδιο… τραπέζι και φάγαμε τα λεφτά του ταμείου?! Άλλος έτσι κι άλλος αλλιώς. Κάποιος διορίζοντας παράνομα τους κομματικούς του φίλους σε δημόσια αμειβόμενη θέση. Άλλος θεσπίζοντας χαριστικές ρυθμίσεις για τους πολιτικούς υποστηρικτές του. Ένας φοροφυγάς, άλλος αμειβόμενος για υπερωρίες που δεν παρέχει, τρίτος για συνδικαλιστική δράση η οποία του επέτρεψε να καταθέσει στο λογαριασμό του 9 εκατ. ευρώ, άλλη ως μετέχουσα σε 31 επιτροπές σε αμειβόμενες θέσεις, άλλος εισπράττοντας παρανόμως την σύνταξη τού πεθαμένου πατέρα του, άλλος ως «μαϊμού» ανάπηρος και πάει λέγοντας. Βέβαια δεν είναι το ίδιο ένας να τρώει τον «άμπακο» από δημόσια θέση ή υπό υψηλή προστασία και άλλος να τσιμπά σαν σπουργίτι. Γι? αυτό και οι ευθύνες είναι διαφορετικές.

Λαγοί με πετραχήλια…

O κ. Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι έχει σχέδιο το οποίο θα αποκαλύψει σε λίγες μέρες (ίσως μεθαύριο Πέμπτη) με το οποίο θα βγάλει την οικονομία από τα δεσμά του Μνημονίου και τη χώρα από την οικονομική κρίση. Η εξαγγελία του βέβαια, μοιάζει με «άσο» που έχει κρυμμένο στο μανίκι του ή με λαγό όπως αυτοί τους οποίους ταχυδακτυλουργοί βγάζουν από το ημίψηλό τους, προφανώς όμως χρειάζεται και βοηθούς για να ολοκληρώσει με επιτυχία την ταχυδακτυλουργία του. Ποιοι είναι αυτοί; Ο νέος γραμματέας κ. Λυκουρέντζος δεν επαρκεί ως παρτενέρ του στη σκηνή και οι εκκαθαρίσεις από τα βαρίδια του Καραμανλικού παρελθόντος δεν προχώρησαν. Το κόμμα του λοιπόν δεν έγινε αυτόματα και ως διά μαγείας «κόμμα αξιών και αξίων». Ποιες «αξίες» εννοεί; Αυτές των σκανδάλων; Και ποιους «άξιους» εννοεί; Αυτούς που μας έφεραν στην κατάσταση της σχεδόν χρεοκοπίας που βρισκόμαστε; Συνεπώς τα τραπουλόχαρτα του Αντώνη είναι σημαδεμένα και οι λαγοί είναι οι γνωστοί με τα? πετραχήλια.
ΑΕΣ

Στη νησίδα
της Σούδας
 
Επίσκεψη στη νησίδα της Σούδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, μέλη της νεοϊδρυθείσας “Εκπαιδευτικής Εταιρίας Χανίων” (φωτ.) την περασμένη Κυριακή. Την άρτια δίωρη ξενάγηση έκανε ο Μιχάλης Ανδριανάκης, Έφορoς Βυζαντινών Μνημείων, ο οποίος μας παρουσίασε τον κυρίαρχο ρόλο της νησίδας κατά την Ενετοκρατία και την Τουρκική κατοχή. Ο κ. Ανδριανάκης ανέφερε ότι γίνονται ενέργειες για την δημιουργία προγράμματος “αμυντικού τουρισμού” που θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή και την ένταξη του μνημείου της νησίδας σε αυτό. Ευχή όλων μας η περαιτέρω ανάδειξη του μνημείου της νησίδας και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων από Χανιώτες μαθητές ή μαθητές επισκέπτες του Νομού μας.   
 Κυρ. Βασ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα