Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Ικανοποιημένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Βρυξέλλες
Την ικανοποίησή της για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Βρετανία, εξέφρασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι το σχέδιο λιτότητας ακολουθεί τις συστάσεις της ΕΕ για να μειώσει το βρετανικό έλλειμμα, το οποίο διογκώθηκε από την κρίση.
“Το σχέδιο εξυγίανσης που περιγράφεται στον έκτακτο προϋπολογισμό τις 22 Ιουνίου είναι απολύτως σύμφωνο με τις συστάσεις του Συμβουλίου (των κρατών της ΕΕ) του Δεκεμβρίου του 2009”, αναφέρει ανακοίνωση της ευρωπαϊκής Επιτροπής.
“Αν αυτά εφαρμοστούν, όπως αναμένεται, τα ανακοινωθέντα μέτρα θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Βρετανίας προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της εντός των ευρωπαϊκών ορίων”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Επιτροπή “κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αρχές είχαν ενεργήσει σύμφωνα με τις συστάσεις”.
“Οι σημερινές οικονομικές περιστάσεις απαιτούν τη δημοσιονομική εξυγίανση, προσέχοντας όμως να μην καταπνίξει την οικονομική ανάκαμψη. Οι δημοσιονομικοί στόχοι που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι με αυτή τη στρατηγική”, σημείωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
Συνάντηση Λετέρμ – Γκρουέφσκι
Βρυξέλλες
Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Βελγίου και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από 1ης Ιουλίου, Ιβ Λετέρμ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Ιβ Λετέρμ, αφού είπε ότι το Βέλγιο έχει εμπειρία σε ευαίσθητα θέματα, τόνισε ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός για τις θέσεις κάθε πλευράς.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανέφερε ακόμη ότι η βελγική προεδρία θα επιχειρήσει να υπάρξει απεμπλοκή του θέματος και εξέφρασε την ελπίδα να φτάσουμε σε λύση. Ο Ιβ Λετέρμ εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, τονίζοντας ότι οι λαοί της ΠΓΔΜ και της Ευρώπης το αξίζουν. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ΕΕ δεν θα είναι πλήρης χωρίς την ΠΓΔΜ.
Οπως έγινε γνωστό, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Στέφαν Φανάκερε και Αντόνιο Μιλοσόσκι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα