ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ
Προφυλακιστέoς ο κατηγορούμενος
Αθήνα
Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του ο 54χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ταβέρνα της Ερέτριας την περασμένη Δευτέρα.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να είχε δανειστεί μεγάλα χρηματικά ποσά από τουλάχιστον ένα από τα θύματα, τα οποία φέρονται να τον πίεζαν για άμεση εξόφληση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία που επικαλείται το in.gr, η τραγωδία συνέβη όταν τα θύματα πήγαν στην Εύβοια για να πάρουν το αυτοκίνητο του 54χρονου.
ΣΤΟ Α.Τ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Στάση κρατουμένων
Αθήνα
Στάση πραγματοποίησαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αλλοδαποί κρατούμενοι στα κρατητήρια του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας.
Οι κρατούμενοι βγήκαν από τα κελιά τους στο χώρο μπροστά στη καγκελόπορτα των κρατητηρίων και αρνούνταν να μπουν διαμαρτυρόμενοι για το χρόνο κράτησής τους και το φαγητό. Τελικά μετά από συνομιλίες με τους αστυνομικούς πείστηκαν και επανήλθαν στα κελιά χωρίς να δημιουργηθεί επεισόδιο.
ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΗΜΙΑΣ
Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως
Αθήνα
Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος της Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006 και βάσει της υπ’ αριθμ. 262/2010 γνωμοδότησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Την απόφαση υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος.
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Συστάσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια
Παρίσι
Αλλαγές στις διαδικασίες χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια, συστήνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με την “Εκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας για θέματα Διαφάνειας και Χρηματοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων” που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Η έκθεση αποτελεί τον “τρίτο κύκλο αξιολόγησης” που διεξήγαγε η GRECO (Groupe d’Etats contre la Corruption- Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς) , ειδικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης που παρακολουθεί τη βελτίωση των χωρών-μελών στα θέματα της διαφθοράς.
“Περισσότερη διαφάνεια”, “απλοποίηση του ιδιαίτερα περίπλοκου νομικού πλαισίου”, “κατάργηση των προθεσμιών διαγραφής για την άσκηση ποινικών διώξεων πρώην πολιτικών ή πολιτικών εν ενεργεία”, είναι μερικές από τις συνολικά 27 συστάσεις του Συμβουλίου προς την Ελλάδα.
Η GRECO πρόκειται να επανέλθει το 2012, για να ελέγξει κατά πόσο οι συστάσεις αυτές ακολουθήθηκαν από την χώρα.
Η έκθεση αναφέρεται ξεχωριστά σε δύο θέματα: ” την ενοχοποίηση της διαφθοράς” και “τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων”.
Σε ό,τι αφορά στην “ενοχοποίηση της διαφθοράς”, στο κείμενο αναγνωρίζεται ότι η ελληνική ποινική νομοθεσία καλύπτει μεν όλους τους τύπους των παραβάσεων, είναι όμως τόσο “υπερβολικά περίπλοκη”, που επηρεάζεται σοβαρά η “αποτελεσματική και με συνέπεια” εφαρμογή της.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι υπάρχει μία σειρά ελλείψεων σε ό,τι αφορά “στη διαφθορά των δικαστών, εθνικών και διεθνών, των διαιτητών, των ενόρκων, ενώ παράλληλα υπάρχουν εμπόδια στις διαδικασίες για μια αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς”.