Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

AντEν
Η αστυνομία στην Υεμένη πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην πόλη Άντεν του νότου την Τετάρτη, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην διάρκεια των διαδηλώσεων για την «Ημέρα της Οργής», στο πλαίσιο κινητοποίησης που συγκάλεσαν αυτονομιστές, σύμφωνα με τις αρχές κι εκπροσώπους των διαδηλωτών.
Οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που ήθελαν να τελεστεί δημόσια η κηδεία ενός πολίτη ο θάνατος του οποίου στα χέρια της αστυνομίας, επίσημα από κρίση άσθματος -διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι βασανίστηκε άγρια και υπέκυψε- προκάλεσε ένταση στην πόλη-λιμάνι. Η αστυνομία υποστήριξε ότι ορισμένοι από τους διαδηλωτές ήταν οπλισμένοι: «Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει από το να οργανώσουν πορεία χωρίς άδεια […] αλλά επιτέθηκαν στην αστυνομία. Η αστυνομία αντέδρασε χρησιμοποιώντας χημικά», είπε αξιωματούχος. «Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ήταν οπλισμένοι, κι έτσι σημειώθηκαν μάχες και ένας από τους διαδηλωτές σκοτώθηκε», συνέχισε, προσθέτοντας πως άλλοι τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης είπε επίσης ότι μόνο ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επέρριψε την ευθύνη για το θάνατο στους αυτονομιστές.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ τραυματίστηκαν οκτώ.
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της συνοικίας Χουρ Μακσάρ στο Άντεν, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την επέτειο της νίκης των δυνάμεων της Βόρειας Υεμένης επί των αυτονομιστών στον εμφύλιο του 1994 -την «Ημέρα της Οργής».
Το Κίνημα του Νότου, που διεκδικεί την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, όταν ο οργανωτής της κινητοποίησης. Το Άντεν ήταν η πρωτεύουσα της Νότιας Υεμένης πριν την ενοποίηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα