Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ME ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Αβάνα
Στην απελευθέρωση 52 πολιτικών κρατουμένων προχωρά η κυβέρνηση της Κούβας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Καθολική Εκκλησία της χώρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση αντιφρονούντων στο νησιωτικό κράτος. Η Καθολική Εκκλησία έχει πρωταγωνιστήσει σε συνομιλίες με την κυβέρνηση για απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απελευθέρωση παραπληγικού κρατουμένου τον Ιούνιο. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του Κουβανού προέδρου Ραούλ Κάστρο και του αρχιεπισκόπου Αβάνας Χάιμε Ορτέγκα.
Στη συνάντηση παρέστη και ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Μορατίνος με τον Κουβανό ομόλογό του Μπρούνο Ροντρίγκεζ. Η Μαδρίτη έχει επανειλημμένα εκφράσει την καταδίκη της για τη φυλάκιση διαφωνούντων στην Κούβα.
Στους κρατούμενους που αναμένεται να απελευθερωθούν ανήκουν όλοι όσοι έμειναν από την περίφημη «ομάδα των 75», αντιφρονούντες που είχαν συλληφθεί σε μαζικές συλλήψεις το 2003. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη απελευθερωθεί για λόγους υγείας ή έχουν εκτίσει τις ποινές τους.
Τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Reuters, η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κούβα ανέφερε ότι ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων στη χώρα έπεσε στο χαμηλότερο σημείο του από το 1959, φτάνοντας το 167.
Το Σάββατο, τα κρατικά ΜΜΕ προειδοποιούσαν ότι η κατάσταση της υγείας του Γκιγιέρμο Φαρίνας, πολιτικού κρατούμενου που βρίσκεται στην 131η ημέρα απεργίας πείνας, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα