Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ
Μεξικανός δήμαρχος σκότωσε πολιτικό αντίπαλο

ΟαχAκα
Ένας μεξικανός δήμαρχος σκότωσε έναν πολιτικό αντίπαλό του και τραυμάτισε έναν άλλο ανοίγοντας πυρ εναντίον τους επειδή τον κορόιδεψαν για την ήττα του κόμματός του, του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) στις εκλογές της Κυριακής στη μεξικανική πολιτεία Οαχάκα (νότιο Μεξικό), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία. “Ο πρόεδρος του δημοτικου συμβουλίου του Σαν Πέντρο Τοτολαπάν, ο Χεράρντο Χαρκίν Ντίας, πυροβόλησε εναντίον δύο μελών του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD, αριστερά) που τον κορόιδεψαν επειδή το PRI έχασε τη θέση του κυβερνήτη”, αναφέρει η αστυνομία στης Πολιτείας της Οαχάκα σε ανακοίνωσή της. Την Κυριακή, ένας σχηματισμός αποτελούμενος από το Κόμμα Εθνικής Δράσης του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλντερόν και το PRD κέρδισε τη νότια αυτή Πολιτεία από το PRI, που την κυβερνούσε εδώ και 80 χρόνια.

ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ
Συνελήφθη μαφιόζος
Νάπολι
Στα χέρια της ιταλικής Αστυνομίας βρίσκεται ο Cesare Pagano, ένας από τους πλέον διαβόητους κακοποιούς της «Camorra», της ναπολιτάνικης Μαφίας. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες το Reuters, o 42χρονος μαφιόζος συνελήφθη μαζί με τον ανιψιό του σε μια παραθαλάσσια βίλα λίγο έξω από τη Νάπολη. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο Pagano είχε ξεκινήσει «πόλεμο» με τη συμμορία της οικογένειας Di Lauro, για τον έλεγχο της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στη νότια Ιταλία.

ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Κρατείται ύποπτος για σειρά φόνων

Λος Άντζελες
Υποπτος για τη δολοφονία τουλάχιστον δέκα ανθρώπων σε διάρκεια μιας 20ετίας συνελήφθη χθες στο Λος Άντζελες. Ο 57χρονος Lonnie Franklin Jr, φέρεται να είναι κατά συρροή δολοφόνος, τον οποίο τα Μέσα έχουν ονομάσει «Grim Sleeper». Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πόρνες της Πόλης των Αγγέλων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν, μεταξύ 1985 – 2007.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΚΟΝΤΡΑ
Φαλαινοθήρες στέλνουν
ακτιβιστές στο “σκαμνί”
Σε φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή πέντε ετών, καταδικάστηκε Νεοζηλανδός οικολόγος στην Ιαπωνία για τη δράση του ενάντια στα φαλαινοθηρικά της χώρας που δρουν στη θάλασσα της Ανταρκτικής. Ο Πίτερ Μπέτουν, 45 ετών και μέλος της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd, αντιμετώπιζε τις κατηγορίες ότι τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν 24χρονο Ιάπωνα ναυτικό τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν πέταξε βουτυρικό οξύ στο κατάστρωμα του φαλαινοθηρικού Shonan Maru 2 στα νερά της Ανταρκτικής καθώς ανέβαινε για να συλλάβει τον καπετάνιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προστασία της φάλαινας της οργάνωσης Sea Shepherd.
«Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με πενταετή αναστολή», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Τακάσι Ταουάντα.
Ο κ. Μπετούν κρίθηκε ένοχος τόσο για τον τραυματισμό του ναυτικού όσο και για την παράνομη επιβίβασή του στο Shonan Maru. Οι κατηγορίες θα μπορούσαν να είχαν επιφέρει ποινή 15 ετών κάθειρξης. Αν και ο ακτιβιστής παραδέχθηκε ενοχή για τις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες, αρνήθηκε την κατηγορία της επίθεσης.
Ο Νεοζηλανδός είχε δηλώσει στην αρχή της δίκης ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει τον τραυματισμό οποιουδήποτε και ότι πίστευε πως το υγρό που πέταξε στο φαλαινοθηρικό δεν ήταν τοξικό. Το βουτυρικό οξύ είναι ένα υγρό με εξαιρετικά έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά, το οποίο δημιουργείται φυσικά στο χαλασμένο βούτυρο αλλά και στον εμετό, και χρησιμοποιείται συχνά σε διαδηλώσεις εναντίον της φαλαινοθηρίας αλλά για εκτρώσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα