Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Κ.Ο.Ε.

Συνάντηση πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και ανένταχτων αγωνιστών για την ανάγκη συγκρότησης ενός λαϊκού μετώπου ενάντια σε μνημόνιο και τρόικα πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη, μετά από κάλεσμα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) και στα Χανιά. Στη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης Χανίων της ΚΟΕ αναφέρεται:
“Η υπογραφή του επαίσχυντου μνημονίου στις 5/5 θέτει στην αριστερά νέα ερωτήματα και καθήκοντα. Η ΚΟΕ προσπαθώντας να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα έχει διατυπώσει δημόσια μια πρόταση για ένα λαϊκό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή του μνημονίου και την αλλαγή στη χώρα μας.
Με βάση αυτήν την πρόταση απευθύνθηκε, καταρχήν, στις αριστερές δυνάμεις της πόλης μας για μια πρώτη συζήτηση. Αναλυτικά καλέστηκαν αντιπροσωπείες από ΣΥΝ, ΚΚΕ, ΑΚΟΑ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΑΡΑΝ, ΚΚΕ (μλ), Δημοκρατική Αριστερά. Στη συνάντηση τελικά ανταποκρίθηκαν και ήρθαν οι ΑΚΟΑ, ΚΚΕ(μλ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημοκρατική Αριστερά, συναγωνιστές από το ΣΥΝ, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές.
Στη συζήτηση αναδείχθηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη συνεύρεσης και συνεννόησης όλης της Αριστεράς, τουλάχιστον σε επίπεδο μαζικού κινήματος. Διαπιστώθηκε η απουσία ενός πολιτικού υποκειμένου που θα μπορούσε να οργανώσει το λαϊκό κίνημα και να σταθεί σαν αντίπαλο δέος στην τρόικα και την κυβέρνηση. Επίσης, τέθηκε από πολλούς το ζήτημα της διατύπωσης ενός εναλλακτικού προγράμματος για μια άλλη πορεία της χώρας.
Για τα τοπικά ζητήματα και τις πολιτικές μάχες που πρόκειται να δοθούν και σε τοπικό επίπεδο, προβλήθηκε επίσης από όλους η ανάγκη στενότερης συνεννόησης.
Οι συσκέψεις αυτές αποτελούν ένα πρώτο βήμα σε μια πορεία που είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Η ΚΟΕ θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση. Ευελπιστούμε ότι και οι δυνάμεις που δεν προσήλθαν, θα αναθεωρήσουν τη στάση τους και θα προσέλθουν στο διάλογο και στην κοινή δράση.
Γιατί όσο νωρίτερα διώξουμε την τρόικα και το μνημόνιο της, τόσο καλύτερα για το λαό!”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα