Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑ
Συλλήψεις για ναρκωτικά
Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατηγορούνται δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν σε Καλύβες και Σούδα προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων. Πρόκειται για υπηκόους Ιράν, ηλικίας 23 και 30 ετών.
Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι “στο πλαίσιο καταπολέμησης της εγκληματικότητας κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενεργήθηκαν έλεγχοι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων στα παραπάνω Δημοτικά Διαμερίσματα, με τη συνδρομή αστυνομικού  σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών.
Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους παραπάνω δράστες και σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:  
– ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους τριάντα τεσσάρων γραμμαρίων,
– ποσότητα ακατέργαστου οπίου (θεριάκι), βάρους 12,7 γραμμαρίων,
– μία εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα – ίχνη ναρκωτικών ουσιών στην επιφάνεια της και
– το χρηματικό ποσό εκατό ευρώ ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με τη κατηγορία κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών”.
?
ΣΤΟ ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙ
Εξιχνίαση εμπρησμού
αυτοκινήτου
Εξιχνιάστηκε υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου στο Γαβαλοχώρι του Δήμου Βάμου που είχε γίνει τις απογευματινές ώρες στις 3 Ιουνίου.
Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, τότε είχε προκληθεί πυρκαγιά “από εμπρησμό σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός 57χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο όχημα.
Από την προανάκριση που ενήργησαν από κοινού η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος μετά την πράξη του εξαφανίστηκε και αναζητείται”.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αστυφύλακας κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νεαρός αστυφύλακας, που υπηρετεί στην Ομάδα Πεζών Περιπολιών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας για άσκοπους πυροβολισμούς. Οι άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στα? ίχνη του νεαρού αστυνομικού μετά από καταγγελία 50χρονου Hρακλειώτη. Ο τελευταίος έπεσε από τα? σύννεφα, όταν διαπίστωσε ότι μία από τις βολίδες που έπεφταν στη διάρκεια εκδήλωσης το προηγούμενο βράδυ, είχε βρει την τζαμαρία της κεντρικής πόρτας της οικίας του, στις Μεσαμπελιές. Στo πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι άσκοποι πυροβολισμοί είχαν ριφθεί από παρακείμενη αυλή. Οι αστυνομικοί σάστισαν, όταν επισκεπτόμενοι τη συγκεκριμένη οικία διαπίστωσαν ότι εκτός του 55χρονου ιδιοκτήτη, εκεί διέμενε και ο 25χρονος γιος του, ο οποίος είναι αστυφύλακας. Σ? έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου καθώς και 200 φυσίγγια κρότου των 9 mm. Παράλληλα σε κουτί ασφαλείας οι αστυνομικοί εντόπισαν το υπηρεσιακό πιστόλι του αστυφύλακα και 25 πλήρη φυσίγγια, τα οποία κατείχε νόμιμα.
Τα κατασχεθέντα και η βολίδα που θρυμμάτισε τη τζαμαρία θ? αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άσκοπους πυροβολισμούς.
Ο αστυφύλακας υπηρετεί στη Ομάδα Πεζών Περιπολιών του Ηρακλείου, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ
Συζήτηση για
“Θησέα” και ΚΑΠ
Αναχωρεί αύριο, Κυριακή το βράδυ για την Αθήνα, ο Δήμαρχος Χανίων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Τη Δευτέρα 12/07/2010 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και μεταξύ των θεμάτων, που θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνονται:
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των οικονομικών θεμάτων, ήτοι:
Α) ΘΗΣΕΑΣ
Β) ΚΑΠ
Γ) ΣΑΤΑ
Δ) Απόφαση Υπουργού Οικονομικών για τα δάνεια των Ο.Τ.Α.
Ε) Παρουσίαση της πρότασης δανεισμού των Ο.Τ.Α. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ερωτήματα σχετικά με τους Πρότυπους Οργανισμούς των Ο.Τ.Α.
Ισολογισμός – Απολογισμός 2009 και Προϋπολογισμός 2010.
Ο Δήμαρχος Χανίων θα επιστρέψει στα Χανιά το βράδυ της Δευτέρας, 12/7/2010.

?
ΣΤΑ ΑΣΚΥΦΟΥ
Παγκρήτια συνάντηση
ορειβατικών συλλόγων
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αποφάσισε στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2010 να διοργανώσει την 30η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση των Συλλόγων της Κρήτης, παράλληλα με τον εορτασμό των 80 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυση του το 1930.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
“Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Σφακίων, πάνω από το γραφικό, ορεινό και ιστορικό οροπέδιο Ασκύφου στην τοποθεσία του Αι-Γιώργη του Μεθυστή, όπου θα ανέβουμε το Σάββατο 11/09 το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε, ενώ την Κυριακή 12/09 το πρωί, θα ακολουθήσουμε εύκολη λίγο ανηφορική στράτα, για να ανέβουμε στην κορυφή Μέγα όρος, υψ. 1.181 μέτρα, από όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα προς τα Λευκά Όρη και το οροπέδιο Ασκύφου. Η διάρκεια συνολικά των πεζοποριών θα είναι περίπου 4 με 5 ώρες”.

?
ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Κλοπή
υπολογιστών
ΡΕΘΥΜΝΟ
Στο Γυμνάσιο της Κράνας μπήκαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες και κατάφεραν να αφαιρέσουν μία οθόνη υπολογιστή και τρεις μονάδες Η/Υ, συνολικής αξίας 1.700 ευρώ. Η νέα κλοπή σημειώθηκε κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη και τη διαπίστωσαν οι άνθρωποι του σχολείου. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ
Ψήφος για νέο
πρόεδρο στον ΟΑΣΕ

Στο Όσλο της Νορβηγίας θα διεξαχθούν σήμερα, Σάββατο 10 Ιουλίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ (του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη). Ο πρόεδρος για την κοινοβουλευτική συνέλευση εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από τους 320 Βουλευτές μέλη του σώματος, που προέρχονται από τα κοινοβούλια των 56 κρατών που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ. Ο Χανιώτης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, είναι μεταξύ των κοινοβουλευτικών που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, στην οποία να σημειωθεί ότι δύο είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία, ο Έλληνας Βουλευτής Πέτρος Ευθυμίου και ο Καναδός Γερουσιαστής Consiglio Di Nino.

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Συζήτηση για
την ιθαγένεια

Την Κυριακή 18 Ιούλη, ώρα 7.00 μ.μ., στο Εργατικό κέντρο Χανίων το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης διοργανώνει συζήτηση ενημέρωσης των μεταναστών που ζουν στην πόλη μας, για τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά στην ιθαγένεια. Σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ σημειώνει: “Οι ερωτήσεις είναι πολλές, η ενημέρωση ελλιπής, άρα είναι απαραίτητο να λυθούν απορίες, να γίνουν γνωστές και κωδικοποιημένες οι προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας καθώς και οι προθεσμίες, τόσο για την απόκτηση της ιθαγένειας, όσο και για το δικαίωμα της ψήφου. Επίσης με αφορμή αυτή τη συζήτηση, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τις φήμες για πιθανό νέο νόμο, που αφορά στη νομιμοποίηση, με στόχο να αποφύγουμε την προσπάθεια εκμετάλλευσης των μεταναστών, από όσους επιθυμούν να πουλούν ελπίδες σε βάρος της ανάγκης για νομιμοποιητικά έγγραφα”.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνέδριο για
δημόσιους χώρους

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) διοργανώνει το 22ο Συνέδριο του με θέμα: «Οι Δημόσιοι Ελεύθεροι Χώροι ως Κοινωνικό Αγαθό και η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική στον δομημένο χώρο» στα Χανιά 3, 4, 5 Σεπτεμβρίου 2010 και οργανωτή την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, που είναι μέλος του Δικτύου. Συνδιοργανώτρια είναι η Κεντρική ?Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ). Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010, ώρα 10 π.μ. θα γίνει η 1η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

ΣΤΙΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
“Πλανήτης Κρήτη”
Ο πρόεδρος και εμπνευστής της ιδέας «Πλανήτης Κρήτη» και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, του υπό σύσταση ομώνυμου πολιτιστικού φορέως, με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο νησί, δηλώνουν ότι “υπό την ιδέα και τον φορέα αυτό, ουδεμία κίνηση υποκρύπτεται ή υποβόσκει που να έχει να κάνει με εθνικές, θρησκευτικές ή οποιεσδήποτε άλλες βλέψεις ή επιδιώξεις.
Ο «Πλανήτης Κρήτη» ως ιδέα και φορέας υπηρετεί, αναδεικνύει και προβάλλει, τα εθνικοπατριωτικά και πολιτιστικά ιδανικά και ιδεώδη της Κρήτης και της Ελλάδος και ενός πανανθρώπινου πολιτισμού, όπως αυτά καταγράφονται και εκφράζονται στις καταστατικές του διατάξεις.
Είναι γνωστές οι λασπολογίες που έχουν δυστυχώς εξαπολύσει εναντίον μας κάποιοι πολιτιστικοί φορείς και παράγοντες, επειδή δεν ενδώσαμε σε κάποιες επιθυμίες τους.
Με την ευκαιρία ανακοινώνουμε ότι η εκδήλωση «Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη μας» που θα πραγματοποιηθεί την 7η Αυγούστου 2010, ημέρα Σάββατο, θα έχει το παρακάτω ωρολόγιο πρόγραμμα:
«Ώρα τελευταίας προσέλευσης κοινού εις το δεξιόν της εθνικής οδού: 7.30 μ.μ.».
«Ώρα εναρκτήριας ευλογίας από την Εκκλησία της Κρήτης: 7.45 μ.μ.».
«Ώρα έναρξης του χορού στην εθνική οδό από 8 – 8.15 μ.μ.».
Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό παραδοσιακό Κρητικό πρόγραμμα στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών αλλά και σε πολλούς Δήμους της Κρήτης το πρόγραμμα του οποίου θα σας ανακοινωθεί σύντομα, παράλληλα θα οργανωθούν εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της Κρήτης και της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος
Πρεβεζάνος Σπυρίδων
και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής”.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Πρόγραμμα Συμβουλευτικής
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής συνεχίζεται κανονικά την θερινή περίοδο και απευθύνεται σε:
– εφήβους,
– γονείς,
– εκπαιδευτικούς,
– εξαρτημένους από ουσίες και τις οικογένειές τους
– ενήλικες που επιθυμούν να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό με στόχο αφενός την υποστήριξη κάθε εξυπηρετούμενου σε σχέση με τις δυσκολίες που βιώνει και αφετέρου την επεξεργασία και την αναγνώριση του δικού του ρόλου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου σε θέματα που τον απασχολούν. Μέσα από τις ατομικές συναντήσεις παρέχεται ένα πλαίσιο όπου ο εξυπηρετούμενος έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα, καταθέτοντας δυσκολίες και προβληματισμούς.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και πραγματοποιείται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, Βύρωνος 35. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, διευκρινίσεις και για κλείσιμο ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρο Πρόληψης 2821028166 και 28210-51214 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαψεύδονται σενάρια
πρόωρων εκλογών
Αθήνα
«Φωτιές» άναψε στην κυβέρνηση η δήλωση που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 989” ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το κατά πόσο χρειάζονται δημοκρατική νομιμοποίηση: «Λαμβάνονται μέτρα που είναι απολύτως αναγκαία και σίγουρα δε θα ελάμβανε μία κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία. Υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εάν δεν υπάρξει αυτό ίσως μία γενναία κυβέρνηση να έχει σώσει τη χώρα, αλλά για τα επόμενα 30 χρόνια δε θα υπάρχει κεντροαριστερά» σημείωσε ο κ. Καστανίδης. Η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου σχολίασε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις σημερινές δηλώσεις του, περί ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές. Τώρα, πλέον, είναι η σειρά του Πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε?) αυτό που υπονοεί ο υπουργός του.» Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, δεδομένου ότι και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια παρέμβασής του στο Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι τώρα είναι ώρα για δουλειά και όχι για εκλογές.

ΕΩΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αποφάσεις για τις μετατάξεις
σε νομαρχίες και περιφέρειες
Αθήνα
Εξέπνευσε την Πέμπτη η προθεσμία εθελοντικής μετάταξης των εργαζομένων που απασχολούνται σε τομείς των νομαρχιών και των περιφερειών.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που καθόρισε στα μέσα Ιουνίου το υπουργείο Εσωτερικών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν εθελοντικά να καταθέσουν στις νομαρχίες αίτηση μετάταξης μέχρι την 8η Ιουλίου. Από χθες Παρασκευή, το γραφείο του εκάστοτε νομάρχη θα βεβαιώνει ότι ο φάκελος του υποψηφίου είναι πλήρης και τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου και κατόπιν θα διαβιβάζει στην αρμόδια υπηρεσία της κρατικής περιφέρειας τον φάκελο του υποψηφίου με την αίτηση που έχει υποβάλει.

ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Προκαταρκτική εξέταση
για την «ΑΓΡΟΓΗ»
Αθήνα
Προακταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για το θέμα παράνομων προσλήψεων στην εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ», διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, προκειμένου να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων για μη πολιτικά πρόσωπα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα