Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:

Αθήνα
Η σημερινή νεολαία μπορεί να είναι η πιο μορφωμένη, αλλά είναι η πιο απαίδευτη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.
Η νεολαία δεν έχει καθοδήγηση. Ας τους ανάψουμε ένα φως για να βρουν το δρόμο τους, σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και πρότεινε, με στόχο τη συγκράτηση μορφωμένων νέων στην πατρίδα και την άμβλυνση της ανεργίας,  να καλύπτει το κράτος τα ένσημα των αποφοίτων πανεπιστημίων, οι οποίοι προσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις για τα δύο πρώτα χρόνια.
Δεν δίνουμε παιδεία, αλλά μηχανική μόρφωση, πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε ότι οι νέοι βιώνουν «άκρατο φασισμό» με την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, όταν πρέπει να ενταχθούν σε κομματικές νεολαίες.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αφαίρεσε τον όρο «εθνική» από το υπουργείο Παιδείας, καθώς όπως είπε ο όρος «έθνος» έχει γίνει πλέον παρεξηγήσιμος.
Πρόσθεσε ότι έχουμε απαγορεύσει στα παιδιά την πρόσβαση στην εκκλησία και την προσευχή, με αποτέλεσμα τα παιδιά να θεοποιούν το ποδόσφαιρο και να έχουν έναν «θεό», το χρήμα.
Επίσης, έκανε αναφορά στο περιστατικό που σημειώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο με τον γιο του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ σημείωσε πως τρεις γιοι βουλευτών της ΝΔ υπηρετούν στο Πολεμικό Μουσείο, σε αντιδιαστολή με τον γιο του πρωθυπουργού που υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις εκτός Αθηνών.
Ακολούθως, επέκρινε την άρνηση να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέγοντας ότι το ιδιωτικό πανεπιστήμιο οφελεί τον φτωχό νεό, καθώς ο πλούσιος νέος με την ακριβή προετοιμασία παίρνει τη θέση του φτωχού νέου στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Δευτερολογία Καρατζαφέρη
Με το ερώτημα «αν είχε ο ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίσει “όχι” στο Μνημόνιο και ακόμη εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τι θα γινόταν στη χώρα;», ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδωσε απάντηση αναφορικά με τη θέση του κόμματός του να υπερψηφίσει το Μνημόνιο.
«Στις 19 Μαΐου θα πτώχευε η χώρα. Σήμερα συζητάμε γιατί υπήρξαν τα “ναι”» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και πρόσθεσε πως θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να βρούμε τα χρήματα να τα δώσουμε στην Τρόικα και να της πούμε να φύγει και να συνεχίσουμε μόνοι μας.
«Δυστυχώς, όμως, η χώρα υπάγεται στους κανόνες της Τρόικας και γι? αυτό ευθύνονται τα κόμματα εξουσίας», είπε.
Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή την συνέντευξη του κ. Σαμαρά για το σχέδιο της ΝΔ εξόδου από την κρίση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως διαφάνηκε ότι σε κάποια πράγματα υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις και συμπλήρωσε: «Ας δούμε λοιπόν αν μπορεί να υπάρχει και επιμήκυνση αυτής του συσχετισμού των σχέσεων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα