Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ:

Αθήνα
Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων, άσκησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που είχε τη πρωτοβουλία της συζήτησης, σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, για τις αλλαγές στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων. Στο στόχαστρο της κα Παπαρήγα η παιδεία και η αλληλεξάρτησή της με την αγορά εργασίας.
Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για έγκλημα και για βαρύ πέλεκυ που πέφτει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών με το νέο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο.
«Η προοπτική που φαίνεται καθαρά, αν δεν ανατραπεί με αγώνες, είναι μαύρη και για τα παιδιά που είναι ακόμα στη κοιλιά της μαμάς τους. Είναι η πλήρης απαξίωση τους. Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στην μηχανή του κέρδους», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, η κα Παπαρήγα δήλωσε δεικτικά «να καλωσορίσω τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», κατηγορώντας στη συνέχεια τον πρωθυπουργό ότι έκανε μια επιλεκτική περιγραφή όλων των “κακώς κειμένων”, τα έθιξε, σαν να είναι καινούργια κυβέρνηση που μελέτησε τα προβλήματα ως τρόικα.
«Περιγράφετε επιλεκτικά ό,τι δημιουργήσατε εσείς και η ΝΔ. Το θεωρώ προσβλητικό για τον λαό και τη νεολαία να θίγει μια κυβέρνηση τα κακώς κείμενα για να μπορέσει να δημιουργήσει το κατάλληλο ιδεολογικό κλίμα και να περάσει τα χειρότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων», τόνισε η κα Παπαρήγα.
Έντονη κριτική άσκησε η κα Παπαρήγα και στα μέτρα για την παιδεία κάνοντας λόγο για «αντιπαιδαγωγική επίθεση που δέχεται η νεολαία, η οποία οδηγεί στη πλήρη, μέχρι κεραίας προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στους κανόνες της αγοράς και εντάσσεται στα συμφέροντα των επιχειρηματιών».
Κριτική για την εκπαίδευση
Στη δευτερολογία της, η κα Παπαρήγα επικέντρωσε την κριτική της στα θέματα της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι οδηγεί στην πλήρη υποταγή του εκπαιδευτικού συστήματος στους κανόνες της αγοράς και των συμφερόντων των επιχειρηματιών.
Εξέφρασε την αντίθεσή της στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δια βίου μάθηση και την αξιολόγηση.
Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι το ΚΚΕ είναι δογματικό και πρόσθεσε: «αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας πρέπει να απαντάμε με επιχειρήματα».
Ακόμα, αντικρούοντας το επιχείρημα ότι στόχος του νέου ασφαλιστικού είναι να διασωθούν οι επόμενες γενιές, ανέφερε ότι αυτό είναι άλλοθι των δύο κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που το επαναλάμβανε, όπως τόνισε, επί σειρά ετών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα