Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

29ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Πλήρωσε για να εκτελέσουν τον αδερφό του
Λαμία
Ενα αποτρόπαιο έγκλημα απετράπη την τελευταία στιγμή στη Λαμία, καθώς ένας 29χρονος πλήρωσε “εκτελεστή” για να δολοφονήσει τον αδερφό του, για τα “μάτια” μιας γυναίκας.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, όταν έφτασε μπροστά τους ο δράστης από την περιοχή της Θήβας και άρχισε να τους ξεδιπλώνει το μεγάλο μυστικό. Τους κατέθεσε ότι τον πλησίασε ένας 29χρονος και του κατέβαλε 2.000 ευρώ ως προκαταβολή για “συμβόλαιο θανάτου”. Ο ίδιος κατέθεσε πως υπήρχε ερωτική σχέση του 29χρονου με τη σύζυγο του αδερφού του και του ζητούσε να βγάλει από τη μέση τον 34χρονο αδελφό του. Μάλιστα ο “εκτελεστής” είπε στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ πιεστικοί και του ζητούσαν “να προχωρήσει άμεσα στο σχέδιο”.
Όταν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προχωρούσαν στη σύλληψη της 29χρονης γυναίκας αλλά και του 29χρονου εραστή της, άκουγαν τα ίδια πράγματα και από τους ίδιους. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας “και οι δύο ομολόγησαν το σχέδιό τους”.
Ο σύζυγος έπαθε σοκ όταν ανυποψίαστος μάθαινε λεπτομέρειες του σχεδίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος, πατέρας δύο παιδιών, δεν είχε αντιληφθεί τίποτα. Το κυριότερο είναι ότι προσπαθούσε να αποκαταστήσει τον 29χρονο αδερφό του. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λαμίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ
Στάση εργασίας στις 15 Ιουλίου
Αθήνα
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις της δίνει η ΑΔΕΔΥ “για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών επιλογών”, κηρύσσοντας πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Ιουλίου από 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο. Οπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, “η κυβέρνηση και η τρόικα μετά τον σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που ψήφισαν στη Βουλή και αφορούν όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, συγκεκριμενοποιεί και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο”.

ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
Καταλήψεις στα
Δημαρχεία της χώρας
Αθήνα
Σε τρίωρη κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας θα προχωρήσουν την Τρίτη 13 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους «απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, η οποία με τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της γκρεμίζει κατακτήσεις ενός αιώνα».
Στόχος της κίνησης είναι η καλύτερη ενημέρωση όλων των εργαζομένων για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου των Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα συζητείται εκείνες τις μέρες στη Βουλή, «με το οποίο αλλάζει ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, καταργείται ο δημόσιος – κοινωνικός και αναδιανεμητικός του χαρακτήρας και ανατρέπονται τα όρια ηλικίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακόμη και όσων είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά».
Παράλληλα, η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε να συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15 Ιουλίου.
Επίσης, η Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων με στόχο την έκφραση της αντίθεσης των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και την προβολή των θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, ενώ καλεί όλους τους συλλόγους να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις και περιοδείες για την καλύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαψεύδονται σενάρια
πρόωρων εκλογών
Αθήνα
«Φωτιές» άναψε στην κυβέρνηση η δήλωση που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 989” ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και το κατά πόσο χρειάζονται δημοκρατική νομιμοποίηση: «Λαμβάνονται μέτρα που είναι απολύτως αναγκαία και σίγουρα δε θα ελάμβανε μία κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία. Υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εάν δεν υπάρξει αυτό ίσως μία γενναία κυβέρνηση να έχει σώσει τη χώρα, αλλά για τα επόμενα 30 χρόνια δε θα υπάρχει κεντροαριστερά» σημείωσε ο κ. Καστανίδης. Η Νέα Δημοκρατία διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου σχολίασε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις σημερινές δηλώσεις του, περί ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές. Τώρα, πλέον, είναι η σειρά του Πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε?) αυτό που υπονοεί ο υπουργός του.» Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, δεδομένου ότι και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια παρέμβασής του στο Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι τώρα είναι ώρα για δουλειά και όχι για εκλογές.

ΕΩΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αποφάσεις για τις μετατάξεις
σε νομαρχίες και περιφέρειες
Αθήνα
Εξέπνευσε την Πέμπτη η προθεσμία εθελοντικής μετάταξης των εργαζομένων που απασχολούνται σε τομείς των νομαρχιών και των περιφερειών.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που καθόρισε στα μέσα Ιουνίου το υπουργείο Εσωτερικών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν εθελοντικά να καταθέσουν στις νομαρχίες αίτηση μετάταξης μέχρι την 8η Ιουλίου. Από χθες Παρασκευή, το γραφείο του εκάστοτε νομάρχη θα βεβαιώνει ότι ο φάκελος του υποψηφίου είναι πλήρης και τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου και κατόπιν θα διαβιβάζει στην αρμόδια υπηρεσία της κρατικής περιφέρειας τον φάκελο του υποψηφίου με την αίτηση που έχει υποβάλει.

ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ
Προκαταρκτική εξέταση
για την «ΑΓΡΟΓΗ»
Αθήνα
Προακταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, για το θέμα παράνομων προσλήψεων στην εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ», διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, προκειμένου να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων για μη πολιτικά πρόσωπα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα