Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ
Αποφάσεις για “Θησέα” και ΚΑΠ
Σήμερα, Δευτέρα, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και μεταξύ των θεμάτων, που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται:
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των οικονομικών θεμάτων, ήτοι:
Α) ΘΗΣΕΑΣ
Β) ΚΑΠ
Γ) ΣΑΤΑ
Δ) Απόφαση Υπουργού Οικονομικών για τα δάνεια των Ο.Τ.Α.
Ε) Παρουσίαση της πρότασης δανεισμού των Ο.Τ.Α. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ερωτήματα σχετικά με τους Πρότυπους Οργανισμούς των Ο.Τ.Α.
Ισολογισμός – Απολογισμός 2009 και Προϋπολογισμός 2010.

ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συζήτηση για μεταφορά
της λαϊκής στη Μίνωος

Συνεδριάζει την Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:
-Μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου από τον αύλειο χώρο του Νομαρχιακού Μεγάρου στις οδούς Νικ. Φωκά και Μίνωος.
Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης- Αντινομάρχης, Δ/νση Εμπορίου.
-Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις ? Τεχνικά Αγροτικών Δρόμων στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ιναχωρίου ? Βελτίωση οδών στο Δημ. Δ/σμα Βάθης (Χρυσοσκαλίτισσα) στο Ν. Χανίων».
Εισήγηση: Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας.
-Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία Ξενοδοχειακής Μονάδας κλασικού τύπου 5 αστέρων, δυναμικότητας 535 κλινών, σε περιοχή εκτός των ορίων του οικισμού Μινωθιανών του Δήμου Κολυμβαρίου Νομού Χανίων, εντός του δικτύου «ΦΥΣΗ 2000 (Natura 2000), ιδιοκτησίας «Ε. ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ Α.Ε.Ε.».
Εισήγηση : Γρηγόρης Αρχοντάκης ? Νομάρχης Χανίων.
-Χορήγηση άδειας αλλαγής χρήσης βιομηχανικού κτιρίου σε υπεραγορά πλακιδίων ? ειδών υγιεινής και επίπλων της εταιρείας «ΤΕΡΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.».
Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης- Αντινομάρχης.
-Διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος 2010».
Εισήγηση: Χαρ. Κουκιανάκης ? Αντινομάρχης.
Ανασυγκρότηση επιτροπής λαϊκών αγορών Ν. Χανίων.
Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντινομάρχης ? Δ/νση Εμπορίου Ν.Α. Χανίων.
-Έγκριση Απολογισμού ? Ισολογισμού χρηματικής διαχείρισης της Ν.Α. Χανίων, οικονομικού έτους 2009.
-Παραχώρηση χρήσης χώρων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε. σε φορείς του Αγροτικού Τομέα του Ν. Χανίων.
Εισήγηση: Χαρ. Κουκιανάκης ? Αντινομάρχης.
-Τροποποιήσεις Π/Υ εσόδων ? εξόδων της Ν.Α. Χανίων.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Προαγωγές – μεταθέσεις Διοικητικών Δικαστών

Με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Π. Πικραμμένου πραγματοποιήθηκαν προαγωγές και μεταθέσεις Διοικητικών Δικαστών.
    Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ, προήχθησαν στο βαθμό του Εφέτη Δ.Δ. και τοποθετήθηκαν πρόεδροι Πρωτοδικών Δ.Δ. στα Χανιά οι Ελένη Παναγοπούλου, Βασιλική Καραδήμα, Β. Καφτεράνης.
Μετατέθηκαν πρόεδροι Πρωτοδικών και σε ό,τι αφορά την Κρήτη, στο Ηράκλειο ο Γ. Καθαράκης.
Προήχθησαν στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών Δ.Δ. και τοποθετήθηκαν οι Πρωτοδίκες Δ.Δ.: : Στα Χανιά η Μαρία Κοκοβίδου.
Διορίστηκαν στο βαθμό του Πρωτοδίκη Δ.Δ. και τοποθετήθηκαν:
Πάρεδροι Δ.Δ: Στα Χανιά οι: Μαρία Δαμασκηνάκη, Αλεξάνδρα Χατζηθεοδώρου.
 Από τους απόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δικαστών τοποθετήθηκαν στο Ηράκλειο οι: Άλκηστη Σιάρκου, Εμμ. Σέρμπος.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Διαρρήκτες στο σπίτι του καθηγητή Α. Τσελέντη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ήρθε με την οικογένεια του στο Ηράκλειο και βίωσε τον τρόμο μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο λόγος για το γνωστό σεισμολόγο Άκη Τσελέντη, ο οποίος έπεσε θύμα διαρρηκτών ενώ κοιμόταν με την σύζυγο και τη νεογέννητη κόρη του στο σπίτι του, στην περιοχή των Βασιλειών.
Την καταγγελία έκανε ο ίδιος στην Αστυνομία ενώ την Παρασκευή μετέβη αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου πριν δώσει κατάθεση στον αξιωματικό υπηρεσίας της Ασφάλειας Ηρακλείου.
Ο γνωστός σεισμολόγος ανέφερε ότι έκλαιγε το μωρό και σηκώθηκε να του φτιάξει το γάλα όταν αντιλήφθηκε ότι η μπαλκονόπορτα είχε παραβιαστεί, πιθανότατα με κατσαβίδι. Όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκε, συνειδητοποιώντας ότι είχαν εισβάλει στο σπίτι διαρρήκτες.
Μετά το πρώτο σοκ και την σύγχυση, ο γνωστός σεισμολόγος διαπίστωσε ότι οι διαρρήκτες είχαν κλέψει από το πορτοφόλι του το ποσό των 800 ευρώ, ενώ είχαν πάρει από τον πάγκο, κοντά στην κύρια είσοδο, τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο έκανε «φτερά». Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο γαλάζιου χρώματος, μάρκας Μερσεντές, μοντέλο Ε200 κομπρέσορ με αριθμό κυκλοφορίας ΑΧΧ 2800.
Αμέσως δόθηκε εντολή για την αναζήτηση του οχήματος.
Εν τω μεταξύ οι διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου αναζητούν ένα ακόμα όχημα που κλάπηκε προχθές το πρωί έξω από παιδικό σταθμό, στην Παναγίτσα Μασταμπά. Πρόκειται για ένα Ford Fiesta, σκούρου πράσινου χρώματος, το οποίο φέρει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον προφυλακτήρα.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνέδριο για
δημόσιους χώρους

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) διοργανώνει το 22ο Συνέδριο του με θέμα: «Οι Δημόσιοι Ελεύθεροι Χώροι ως Κοινωνικό Αγαθό και η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική στον δομημένο χώρο» στα Χανιά 3, 4, 5 Σεπτεμβρίου και οργανωτή την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, που είναι μέλος του Δικτύου. Συνδιοργανώτρια είναι η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ). Αύριο, Τρίτη 13 Ιουλίου, ώρα 10 π.μ., θα γίνει η 1η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Συζήτηση για
την ιθαγένεια

Την Κυριακή 18 Ιούλη, ώρα 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης διοργανώνει συζήτηση ενημέρωσης των μεταναστών που ζουν στην πόλη μας, για τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά στην ιθαγένεια. Σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ σημειώνει: “Οι ερωτήσεις είναι πολλές, η ενημέρωση ελλιπής, άρα είναι απαραίτητο να λυθούν απορίες, να γίνουν γνωστές και κωδικοποιημένες οι προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας καθώς και οι προθεσμίες, τόσο για την απόκτηση της ιθαγένειας, όσο και για το δικαίωμα της ψήφου. Επίσης με αφορμή αυτή τη συζήτηση, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τις φήμες για πιθανό νέο νόμο, που αφορά στη νομιμοποίηση, με στόχο να αποφύγουμε την προσπάθεια εκμετάλλευσης των μεταναστών, από όσους επιθυμούν να πουλούν ελπίδες σε βάρος της ανάγκης για νομιμοποιητικά έγγραφα”.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Επιμορφωτικό
σεμινάριο

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνει το τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα: “Το διπλογραφικό σύστημα σε ΟΤΑ, Νοσοκομείο και ΝΠΔΔ”. Το σεμινάριο θα γίνει στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου στα Χανιά στις 19 και 20 Ιουλίου και τις ώρες από 8.30 το πρωί έως 3.30 το μεσημέρι. Δικαίωμα παρακολούθησης έχουν όσοι κατέχουν άδεια λογιστή – φοροτεχνικού, η οποία να είναι σε ισχύ και θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 12 Ιουλίου. Εισηγητής θα είναι ο οικονομολόγος – ειδικός σύμβουλος ΟΤΑ και ΝΠΔΔ κ. Σταύρος Λιάππης. Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στα γραφεία του Π.Τ., οδός Μυλωνογιάννη 15 Χανιά, τηλέφωνο: 2821094505.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κάλεσμα σε
εκπαιδευτικούς

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων ανακοινώνεται ότι: Καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 (Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί) εφόσον είναι: α) γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, β) με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010, γ) γονείς τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010 και δ) ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Ν. 3194/2003, να υποβάλουν αίτηση – δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη και κατάταξή τους σε πίνακα διορισμών της αντίστοιχης κατηγορίας κατά κλάδο και ειδικότητα.
Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω κατηγοριών πρέπει να έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ιδιότητα μέχρι 30 Ιουνίου 2010.
Η προθεσμία υποβολής ορίζεται μέχρι και 16/7.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Πρόγραμμα
Συμβουλευτικής

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής συνεχίζεται κανονικά τη θερινή περίοδο και απευθύνεται σε:
– εφήβους,
– γονείς,
– εκπαιδευτικούς,
– εξαρτημένους από ουσίες και τις οικογένειές τους
– ενήλικες που επιθυμούν να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό με στόχο αφενός την υποστήριξη κάθε εξυπηρετούμενου σε σχέση με τις δυσκολίες που βιώνει και αφετέρου την επεξεργασία και την αναγνώριση του δικού του ρόλου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου σε θέματα που τον απασχολούν. Μέσα από τις ατομικές συναντήσεις παρέχεται ένα πλαίσιο όπου ο εξυπηρετούμενος έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα, καταθέτοντας δυσκολίες και προβληματισμούς.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και πραγματοποιείται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, Βύρωνος 35.
Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις, διευκρινίσεις και για κλείσιμο ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρο Πρόληψης 2821028166 και 2821051214 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα