Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Αθήνα
Επιφυλακτική είναι η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία με την επιστολή που έφτασε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, και στην οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός, Γιώργος Βασιλάκης. Η επιστολή, στην οποία αναφέρεται ότι “η γνωστοποίηση του ονόματος της νεοσύστατης οργάνωσής μας θα γίνει στα επόμενα χτυπήματα”, έχει ως αποστολέα τον «Θανάση Κλάρα» (σ.σ. το όνομα του Άρη Βελουχιώτη) με διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα». Ο φάκελος φέρει ένα μικρό κόκκινο αστέρι στο κλείσιμό του. Παρ’ ότι έφτασε με τον ταχυδρομικό σάκο, δεν έφερε σφραγίδα του ταχυδρομείου, είχε ωστόσο επικολλημένα δύο γραμματόσημα.
Στο κείμενο, πέραν των επιχειρησιακών δεδομένων που παρατίθενται με λεπτομέρειες, επιχειρείται ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, ενώ διατυπώνονται απειλές προς τους εκπροσώπους του πολιτικού, οικονομικού συστήματος και εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υπάρχει σκεπτικισμός για το περιεχόμενο της επιστολής. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί, δεν την αξιολογούν ως «σοβαρή», καθώς διαπιστώνουν διαφορές ως προς την συνδεσμολογία (άλλα υπολείμματα βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης και διαφορετική συνδεσμολογία περιγράφει ο συγγραφέας της επιστολής), ενώ εκτιμούν ότι η οργάνωση που θα αναλάμβανε την ευθύνη μιας τέτοιας πράξης θα έστελενε προκήρυξη σε ύφος ανάλογο άλλων προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων και όχι μέσω μιας επιστολής.
Πέραν τούτου, συμπληρώνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα