Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Σε ακόμη μια σημαντική προσθήκη προχώρησε η ΠΑΕ Πλατανιάς, καθώς συμφώνησε με τον Στέλιο Μπαξεβάνη να συνεχίσει την καριέρα του στους ερυθρόλευκους.
Ο 20χρονος Μπαξεβάνης αγωνίστηκε την χρονιά που μας πέρασε στο περιφερειακό πρωτάθλημα για λογαριασμό Αστέρα Ρεθύμνου, σε μια πολύ καλή σεζόν για τον ίδιο με μεγάλη παραγωγικότητα καθώς ήταν δεύτερος σκόρερ με 18 γκολ, πίσω από τον Βασίλη Γωνιωτάκη. Η ομάδα του Πλατανιά φαίνεται να τον παρακολουθούσε καιρό τώρα και με την ολοκλήρωση του περιφερειακού ξεκίνησαν συζητήσεις με τον νεαρό επιθετικό που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος επιθετικός του περιφερειακού για την σαιζόν 2009-10.
 Ο νεαρός επιθετικός έκανε και την πρώτη του δήλωση στον Χανια Sport FM και στον συνάδελφο Γιάννη Μάλλα ως παίκτης του Πλατανιά:  «Για μένα είναι ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου η μεταγραφή μου στον Πλατανιά. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην Γ? Εθνική με την φανέλα του Πλατανιά. Θέλω να κάνω μια καλή χρονιά και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
Εξάλλου έγινε πρόσφατα συνάντηση σχεδιασμού μεταξύ διοίκησης, επιτροπής μεταγραφών και Μίκι Τσίρκοβιτς όπου συζητήθηκαν μεταγραφικές υποθέσεις, κυρίως όσον αφορά μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στα Χανιά να δοκιμαστούν και αν πείσουν θα αποκτηθούν. Ανάμεσα στους 9 ποδοσφαιριστές που θα δοκιμαστούν δεν βρίσκονται οι Ευφραιμίδης και Χρυσοχοϊδης που είναι ήδη «κλεισμένοι».
Η ομάδα επιθυμεί να έχει ένα ρόστερ που να πλαισιώνεται από 25 περίπου παίκτες, ανάμεσα στους οποίους και 8 «μικροί».
Αντίθετα ο Θανάσης Ρεπετσάς δεν θα συνεχίσει στον Πλατανιά λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος που του προέκυψε με τον πατέρα του και το πιο πιθανό είναι να μεταβεί στην πόλη του.
 Η επίσημη δήλωση της ΠΑΕ Πλατανιά: «Η ΠΑΕ Πλατανιάς συμμερίζεται το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα του ποδοσφαιριστή Ρεπετσά. Τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του στην ομάδα και θα σταθεί δίπλα του σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο για την υγεία του πατέρα του».
ΑΟ ΧΑΝΙΑ
Στον ΑΟ Χανιά τώρα δεν είχαμε κάποια εξέλιξη πέρα την απόκτηση του τερματοφύλακα Χωραφάκη από τον ΑΟΔΑ. Πάντως από σήμερα μέχρι και την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι παίκτες που έχουν κλείσει και χθες βράδυ πιθανόν να τέλειωνε του Μακεδόνα 23χρονου μεσοαμυντικού με την θητεία στην Σούπερ Λίγκα που γράφαμε την περασμένη Δευτέρα για τον οποίο όμως υπήρξε ενδιαφέρον από ΠΑΕ Β’ Εθνικής της συμπρωτεύουσας. Για τον Ζλατκόφσκι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία αφού ως γνωστών οι μάνατζερ κάνουν τα δικά τους παιχνίδια προσπαθώντας να κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερα.
Τα καλά νέα πάντως για τον ΑΟΧ έχουν να κάνουν με το θέμα των 89ρηδων (η ομάδα έχει 5 μετά την απόκτηση και του Μποτωνάκη). Σχετικά η εφημερίδα “Goal News” έγραψε χθες: “Το πρόβλημα που προέκυψε με τους “μικρούς” (τους τέσσερις παίκτες, δηλαδή, κάτω των 21 ετών που πρέπει να αγωνίζονται στην ενδεκάδα κάθε ομάδας) φαίνεται πως ξεπερνιέται. Υστερα από πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου και του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής, Γιώργου Σαρρή, υπάρχει η σκέψη να κατατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης μια συμπληρωματική διάταξη (μαζί με την προκήρυξη του πρωταθλήματος) βάσει της οποίας θα λογίζονται ως “μικροί” και οι γεννηθένες από την 1-1-1989 και έπειτα.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αν και είναι αρκετά νωρίς θα κάνουμε σήμερα μία πρώτη καταγραφή των πρώτων κινήσεων των 20 ομάδων της Α’ κατηγορίας. Για το σύστημα που θα γίνει το πρωτάθλημα προφανώς θα είναι με 2 ομίλους και 2 φάσεις. Τώρα αν αποφύγουμε τα ουδέτερα γήπεδα και αν καταφέρουν στην ΕΠΣΧ να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο για να μην μηδενίζεται η προσπάθεια της α’ φάσης αυτό θα ήταν ευχής έργον. Πάντα υπάρχουν προοπτικές για βελτιώσεις και τα προηγούμενα χρόνια από αυτές εδώ τις σελίδες είχαμε κάνει διάφορες προτάσεις. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για το πότε θα ξεκινήσουν οι δύο διοργανώσεις τώρα το κύπελλο που είχε ξεκινήσει τέλη Αυγούστου πέρυσι θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή. Ενώ το πρωτάθλημα που είχε ξεκινήσει 10 Οκτωβρίου μάλλον θα πάει 1-2 εβδομάδες νωρίτερα αφού πέρυσι είχαν προκύψει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Τα πρώτα νέα των 20 ομάδων:
Μινώταυρος
Πρόεδρος παρέμεινε ο Γιώργος Βεργάκης ενώ νέος προπονητής στην θέση του Γιώργου Ξηράκη ανέλαβε ο Βασίλης Παπαδάκης. Εχει έρθει σε συμφωνία με τους γηγενείς παίκτες να συνεχίσουν και φέτος ενώ επιστρέφουν οι Καράκης και Τζεγιαννάκης από τον Ικαρο. Από την άλλη κάποιοι θα επιλέξουν να παραμείνουν στο περιφερειακό με άλλες ομάδες (όπως ο Παπαδημητρίου στον Ακρίτα), οι παίκτες που ανήκαν στον Ικαρο επέστρεψαν στην ομάδα τους, ενώ η προετοιμασία μάλλον θα ξεκινήσει στις 9 Αυγούστου.
Κισαμικός
Νέος πρόεδρος ο Αντώνης Ροκάκης ενώ προπονητής αναζητείται, σίγουρα πάντως βοηθός του θα είναι ο Νίκος Μαναρώλης. Εχει συμφωνήσει με τον Τεμπέλη (Ασπίδα), επέστρεψε ο Μπαμπουνάκης από την Σπάθα και παρέμειναν οι Κλωθάκης, Στρατουδάκης. Προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου.
Ιωνία 2000
Ο Γιώργος Ανδρεαδάκης θα είναι και φέτος προπονητής ενώ πιθανόν να παραμείνει πρόεδρος ο Γιώργος Τσαπάκης αν και αυτό θα ξεκαθαρίσει στα τέλη του μήνα όταν θα ολοκληρωθούν οι επαφές με κάποια άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μπουν στο Δ.Σ. Εχει συμφωνήσει με τον Στ. Λιοδάκη (Ασπίδα) ενώ η προετοιμασία μάλλον θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.
Κορωνίδα
Νέος πρόεδρος στην ομάδα του Βάμου ανέλαβε ο Γιάννης Τζιλιβάκης και προπονητής ο Κυριάκος Γρηγοράκης. Στα μεταγραφικά δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο παρότι γίνονται επαφές με διάφορους παίκτες ενώ από την άλλη ίσως φύγουν κάποιοι από τους ταλαντούχους που διαθέτει ο σύλλογος όπως π.χ. ο Γιώργος Τζανουκάκης για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον εδώ και ένα χρόνο από τον Ακρίτα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ένας άλλος παίκτης της Κορωνίδας που είχε δοθεί δανεικός στον Ακρίτα πήρε μεταγραφή στον ΑΟΧ “εξαργυρώνοντας” την πολύ καλή παρουσία του στην παρθενική του παρουσία στο περιφερειακό.
ΑΟΔΑ
Νέα δεδομένα για την ομάδα του Δαράτσου έφερε η συνεργασία με τον ΑΟΧ και πολλές αλλαγές. Ο Αλέκος Περράκης θα είναι ο νέος πρόεδρος και ο Σπύρος Αρτζουχαλτζής θα αναλάβει προπονητής ενώ πολλές ανακατατάξεις θα έχουμε και στο ρόστερ το οποίο θα πλαισιώσουν ταλαντούχοι μικρής ηλικίας παίκτες από τις Ακαδημίες της ομάδας αλλά και του ΑΟΧ, κάποιοι από αυτούς είχαν δωθεί δανεικοί.
Ηρακλής Ν.
Αρκετά δραστήρια κινείται η ομάδα των Νεροκούρου στην οποία συνεχίζει πρόεδρος ο Γιώργος Ανδρονικάκης και προπονητής ο Αντώνης Καρατζής. Ηδη συμφώνησε με τον Θεοδωρογλάκη από τα Κεραμειά, τον Λαβράνο από τον Αστέρα Μ. και τον τερματοφύλακα Μωραϊτη που είχε παίξει πιο παλιά στον Ηρόδοτο ενώ συζητάει και με τους Ράμφο (Ποσειδώνα), Σακουάλο (Αστέρα Μ.), Βακάκη (Ασπίδας), Αχλάτη (Τιτάνα), Τσαγκαράκη Γ. (Γρανίτη), Καπετούρη (ΕΘΚ), Κοπάση (Ικάρου Μ.) και Κουρινάκη (Κισαμικού). Αντίθετα έμειναν ελεύθεροι οι: Κλωτσοτήρας, Κολοκυθάς, Αγιασμενάκης, Μιχαηλάκης, Ιωακειμίδης, Ποποδάκης Γ. ενώ ο Πατελάκης πιθανόν θα συνεχίσει στον Πανακρωτηριακό. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει αρκετά νωρίς, την 1η Αυγούστου.
Ιδομενέας
Στην ομάδα του Γαλατά που θα έχει ξανά πρόεδρο τον Γιάννη Λυμπινάκη γίνονται συζητήσεις για την θέση του προπονητή και ίσως να επανέλθει ο Νίκος Τσαρμπός. Μετά από αυτό δεν έχουν γίνει ακόμα κάποιες μεταγραφικές κινήσεις ενώ η προετοιμασία θα αρχίσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Ασπίδα
Στην ομάδα του Ναυστάθμου νέος προπονητής θα είναι ο Νίκος Πασβάντης που διαδέχθηκε τον Δημήτρη Αμαραντίδη ενώ αναζητείται ο επόμενος πρόεδρος. Σημαντικές αλλαγές θα υπάρχουν και στο ρόστερ αφού ήδη έφυγαν οι: Λιοδάκης Στ., Λιοδάκης Π., Καπετάνιος, Κιμιρτζής, Δημητρουλάκης και λόγω μετάθεσης οι Λεμπιδάκης (Κρουσώνα), Αλαφούζος (Αθήνα) και Γκάτζος (Εύβοια). Επίσης ο Καλπάκης μάλλον θα καταλήξει σε ομάδα περιφερειακού.
Δόξα
Αρκετές αλλαγές στην ομάδα των Παχιανών αφού νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Κοκολαντωνάκης (ήταν και παλαιότερα) ενώ μετά από χρόνια στον πάγκο δεν θα έχει τον Γιάννη Λαμπαρδάκη αλλά τον Γιώργο Σπαράκη. Επιστρέφει ο Τωμαδάκης από τον Γρανίτη, ο Μουστάκας ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ενώ αναζητείται ένας σέντερ φορ. Μάλλον θα παραχωρηθεί ο Πολιουδόβαρδας ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.
Θύελλα Καλ.
Στην ομάδα των Καλάθενων συνεχίζει ο Μιχάλης Θεοδωρογλάκης πρόεδρος και οι Νεκτάριος Σημαντηράκης – Στέλιος Κουκουδάκης στον πάγκο. Σημαντική μεταγραφή αυτή του Κλωτσοτήρα από τον Ηρακλή ενώ αποκτήθηκε και ο Ανδρέου από τον Αρη ενώ παρέμειναν οι Λιανιδάκης και Στραταριδάκης. Οσο για την προετοιμασία μάλλον θα ξεκινήσει στις 16 Αυγούστου.
ΑΕ Κυδωνίας
Ο Γιώργος Δημητρογιαννάκης παρέμεινε πρόεδρος και ο Γιώργος Μπονατάκης προπονητής ενώ επέστρεψε από τον Μινώταυρο ο Καλογεράκης. Συζητάει με τους Καλαμπακάκη, Καλαμπαλίκη την προοπτική να συνεχίσουν -ο δεύτερος αν δεν διοριστεί εκτός Χανίων- ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου.
Κρ. Αστέρας
Ο Παναγιώτης Κατάκης θα είναι και φέτος ο πρόεδρος ενώ ο Δημήτρης Αγγελάκης που επανήλθε στα μέσα της περιόδου συνεχίζει στον πάγκο. Εχουν κλείσει 5 μεταγραφές που όμως δεν έχουν ανακοινωθεί ενώ γύρισε ο Χαλιβελάκης από την ΑΕ Κυδωνίας και αντίθετα ο Μπολάνης μάλλον οδεύει προς ΑΟ Περιβολίων. Ακόμα ο Τσοντάκης συζητάει με Ερασιτέχνες Παναθηναϊκού και ΑΟΧ ενώ ο Μινώταυρος έκανε πρόταση για τους Πλατώνη και Μαρινάκη. Οσο για την προετοιμασία θα είναι από τα σωματεία που θα ξεκινήσει πρώτα καθώς έχει προγραμματίσει την πρώτη συγκέντρωση στις 30 Ιουλίου στη Μον. Ελιά. Ενώ ο Δ. Αγγελάκης μας ενημέρωσε ότι χθες ένας παίκτης που έχει ξεκινήσει από τις Ακαδημίες των ομάδων του, ο Σκούρτης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Πανιώνιο.
Γρανίτης
Στην ομάδα της Αγ. Μαρίνας έχουν εκλογές την επόμενη Κυριακή 18 Ιουλίου και από εκεί θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνει πρόεδρος ο Γιώργος Σχοινοπλοκάκης και το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής. Πάντως δεν θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα ο Γ. Τσαγκαράκης.
Ικαρος Μ.
Η Ελένη Κωνσταντίνου θα είναι και φέτος η μοναδική γυναίκα πρόεδρος ενώ στον πάγκο συνεχίζει ο Νίκος Καντεράκης που είχε έρθει στον Ικαρο λίγο μετά την έναρξη της περασμένης περιόδου. Οι Μεγαλακάκης, Χριστόπουλος, Αργυρίου επέστρεψαν από τον Μινώταυρο όπως και ο Κελαϊδής που όμως μιλάει με άλλη ομάδα του περιφερειακού ενώ συζητάει με τον ΑΟΧ το ενδεχόμενο να παραμείνει και άλλη μία χρονιά εκεί ο Πετράκης. Οι Καράκης, Τζεγιαννάκης γύρισαν στον Μινώταυρο ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει αρχές Αυγούστου. Πάντως ήδη το νέο Δ.Σ. έχει πλαισιωθεί με αρκετά νέα πρόσωπα και οι στόχοι αναμένονται ξανά πρωταγωνιστικοί.
Κεραμειά
Ο Γιάννης Παπαδουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ομάδας (ήταν και πριν λίγα χρόνια) ενώ προπονητής θα είναι και πάλι (για 4η σεζόν) ο Κώστας Ηλιάκης μετά την πετυχημένη περυσινή χρονιά και την άνετη παραμονή στην παρθενική παρουσία της ομάδας στην Α’ κατηγορία. Ο τερματοφύλακας Κώστας Ποθητός θα συνεχίσει αφού αποκτήθηκε με ελευθέρας. Οσο για την προετοιμασία μάλλον θα ξεκινήσει αρχές Αυγούστου.
Αρης Σ.
Ο Γιώργος Πισσαδάκης συνεχίζει πρόεδρος στον σύλλογο της Σούδας ενώ προπονητής θα είναι ο Βασίλης Κούτας από τον γειτονικό Ποσειδώνα από τον οποίο ήρθαν και οι Βλαχάκης Ν., Ιππέκης ενώ από τον ΑΟΔΑ γύρισε ο Καραγκούνης. Ισως να …ξεκρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και ο Κονταξάκης. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου.
Ποσειδών
Στην ομάδα των Τσικαλαριών παρέμεινε πρόεδρος ο Σπύρος Μουμούρης ενώ θα υπάρξει διοικητική συνεργασία με τον Αρη και θα αποκτηθούν μικροί παίκτες από την β’ ομάδα των Σουδιανών. Νέος προπονητής θα είναι ο Νίκος Μαθιουδάκης που ήταν στο ΙΝΚΑ ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.
Αλμυρός
O Μανώλης Μπερικάκης συνεχίζει πρόεδρος ενώ μιλάει με 2-3 προπονητές. Πιθανόν πάντως η ομάδα να μην χρησιμοποιήσει φέτος ως έδρα το γήπεδο της Γεωργιούπολης αλλά άλλης περιοχής του Αποκόρωνα όπως το Νιο Χωριό, τον Εμπρόσνερο (που όμως και εκεί είναι ξερό το γήπεδο) ή και την Ασή Γωνιά αν και η τελευταία περίπτωση δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι δυνατή.
Παλαιόχωρα
Ο Βαγγέλης Τσιριντάνης συνεχίζει πρόεδρος, ο Κώστας Τσούξτος είναι ο νέος προπονητής ενώ μία πολύ ηχηρή μεταγραφή είναι αυτή του Λευτέρη Λειβαδίτη (φωτ.) που μετά από πάρα πολλά χρόνια στο περιφερειακό (είναι δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του κρητικού ομίλου) ο ηρακλειώτης επιθετικός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την γραμμή κρούσης.
Αστέρας Μ.
Ο Γιάννης Δασκαλάκης παρέμεινε στην θέση του πρέδρου και ο Γιάννης Λιονάκης σε αυτή του προπονητή. Γίνονται επαφές με διάφορους παίκτες ενώ η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Αυγούστου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα