Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Στον Γουέμπερ η καρό σημαία

Ο Μαρκ Γουέμπερ ήταν ο νικητής στο γκραν πρι Βρετανίας, που ολοκληρώθηκε χθες στην πίστα του Σιλβερστόουν. Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull είδε πρώτος την καρό σημαία στον 10ο αγώνα της χρονιάς και πανηγύρισε την τρίτη εφετινή νίκη του. Ο Γουέμπερ εκμεταλλεύθηκε την κακή εκκίνηση του Γερμανού «ομόσταυλού» του, Σεμπάστιαν Φέτελ, και πήρε από την αρχή την πρωτοπορία στον αγώνα, φτάνοντας χωρίς πρόβλημα στον τερματισμό και την «πρωτιά». Τη δεύτερη θέση πήρε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με ΜακΛάρεν, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes GP.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΙ
Ο Λεμπ τη νίκη στη Βουλγαρία

Την τέταρτη εφετινή νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) πέτυχε ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής της Σιτροέν, ο οποίος διεκδικεί τον έβδομο διαδοχικό τίτλο του, κατέκτησε την πρώτη θέση στο -ασφάλτινο- Ράλι Βουλγαρίας, αφήνοντας 29.5 δευτερόλεπτα πίσω του τον Ισπανό «ομόσταυλό» του, Ντάνι Σόρντο, και αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες του στο πρωτάθλημα οδηγών.
Με αυτή τη νίκη ο 36χρονος οδηγός έφτασε τις 58 στην καριέρα του, ενώ έχει πλέον 151 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών, την ώρα που τον ακολουθούν οι Σεμπαστιάν Οζιέ με 100 και Μίκο Χιρβόνεν με 86.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεμπ έχει νικήσει και στους τελευταίους 16 ασφάλτινους αγώνες του WRC. Ο Γάλλος είχε «χτίσει» διαφορά τουλάχιστον μισού λεπτού από την πρώτη ημέρα του αγώνα, όταν πρώτευσε στις πρώτες πέντε ειδικές διαδρομές, ενώ στη συνέχεια προτίμησε να οδηγήσει πιο συντηρητικά, προκειμένου να διασφαλίσει τη νίκη του.
Ο Σόρντο, ο οποίος δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη μια επιτυχία στο πρωτάθλημα, κράτησε τη δεύτερη θέση ύστερα από έντονη «μάχη» με τον Νορβηγό Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003, οδηγώντας ένα ιδιωτικό Σιτροέν, κατέκτησε την τρίτη θέση, όντας πρώτος στις πέντε από τις τελευταίες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Υπέγραψε ο Ιμπαγάσα,
ακολουθεί ο Ρόμενταλ

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι πλέον επισήμως παίκτης του Ολυμπιακού. Μετά την άφιξή του στην Αθήνα το Σάββατο, ο Αργεντινός υπέγραψε χθες το μεσημέρι διετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» και ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.
Ο Αργεντίνος δήλωσε χαρούμενος για την νέα τροπή που παίρνει η καριέρα του: «Είμαι ευχαριστημένος που ήρθα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες και τους οπαδούς της ομάδας. Έχω έρθει για να κερδίζω και ελπίζω να είναι μια καλή εμπειρία για μένα».
Όταν ρωτήθηκε για τις γνώσεις του περί… Ολυμπιακού τόνισε: «Ήξερα τους Ραούλ Μπράβο και Γκαλέτι. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και έβλεπα πολλά παιχνίδια. Ξέρω πως δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι και φέτος θέλω να νικήσουμε τον αντίπαλό μας που είναι ο Παναθηναϊκός. Θέλω να ξανακερδίσει τον τίτλο ο Ολυμπιακός».
Σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού βρίσκεται ο ατζέντης του Ντένις Ρόμενταλ. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και εκτός απροόπτου ο Δανός θα ταξιδέψει μέσα στην εβδομάδα στην Ελλάδα για να υπογράψει.

ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ESPN ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Στο top-10 ο Γκοβού

Περίοπτη θέση στο top-10 των φετινών μεταγραφών το οποίο δημιούργησε το αμερικανικό δίκτυο ESPN, έχει η έλευση του Γκοβού στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των αμερικανών, «η αποστολή του Γκοβού από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος είναι να αποδείξει ότι δεν έχει “τελειώσει” μετά από ένα απογοητευτικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο κύκλος του είχε κλείσει στην Λιόν και απασχόλησε περισσότερο τα πρωτοσέλιδα με την εξωγηπεδική του ζωή παρά για τα κατορθώματα του στο γήπεδο. Με μία μεταγραφή στην Ισπανία ή την Αγγλία που δεν έγινε, πλέον έχει την δυνατότητα στην Ελλάδα να δείξει τον αληθινό του εαυτό και να παίξει μαζί με τον συμπατριώτη του,  Τζιμπρίλ Σισέ. Πολλοί αμφισβητούν τα κίνητρα του, καθώς στην Γαλλία λένε ότι πήρε 4 εκ. ευρώ αλλά πηγές από την Ελλάδα αναφέρουν ότι το πόσο είναι μικρότερο. Παρ’όλα αυτά χρειάζεται μια δυνατή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ για να φτιάξει ξανά την φήμη του».
Οι υπόλοιπες μεταγραφές που ξεχώρισαν σύμφωνα με το ESPN είναι: Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ), Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα), Ζοάο Μουτίνιο (Πόρτο), Νμίτρο Τσιγκρίνσκι ( Σαχτιόρ) Σέζαρ Ασπιλουκέτα (Μαρσέιγ), Μαρκ Γιάνκο (Τβέντε), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντος), Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας), Σιμόν Κάερ (Βόλφσμπουργκ).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα