Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΥΡΙΟ

Στα Χανιά θα βρίσκεται αύριο, Τετάρτη 14 Ιουλίου, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στον δημοτικό κινηματογράφο “Κήπος” στις 8.30 το βράδυ.
Αναλυτικά το πρόγραμμά της είναι το ακόλουθο:
10:00 Περιοδεία ? ομιλία στο εργοστάσιο ανακύκλωσης ? κομποστοποίησης απορριμμάτων νομού Χανίων
12:30 Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Κάλλιστον”
20:30 Πολιτική συγκέντρωση στο Δημοτικό Κήπο Χανίων (χώρος δημοτικού κινηματογράφου.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη της κυρίας Παπαρήγα αναφέρεται:
“Η επίθεση σε βάρος του συνόλου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έχει πάρει χαρακτήρα καταιγίδας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την επί της ουσίας σύμπραξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προωθεί μέτρα σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό, προκειμένου να εξασφαλίσει για την πλουτοκρατία καλύτερους όρους για την αναπαραγωγή των κεφαλαίων της. Για να νομιμοποιήσει τη βάρβαρη αυτή επίθεση η κυβέρνηση τρομοκρατεί με τα ελλείμματα και τη χρεοκοπία. Η όξυνση της αντικομμουνιστικής υστερίας καθόλου τυχαία δεν είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή που διαμορφώνονται όροι μεσαίωνα στη δουλειά και τη ζωή για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Στόχο έχουν να εκφοβίσουν όσους εργάτες, ανθρώπους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παίρνουν ενεργά μέρος στην καθημερινή πάλη ή απέχουν ένα βήμα από το να ενταχθούν στους αγώνες.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην κυρίαρχη προπαγάνδα, που επιδιώκει προκλητικά να ταυτίσει τα συμφέροντα τους με αυτά της αστικής τάξης, ούτε να παραιτηθούν από την υπεράσπιση του δικαιώματος για δουλειά και ζωή.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσει ο λαός πολύ καλύτερα, με μειωμένα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, πλήρη δικαιώματα και ελευθερίες, καθολική και δωρεάν πρόσβαση στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, στο φάρμακο. Τι είναι αυτό που εμποδίζει μια τέτοια προοπτική: Το γεγονός ότι τα μέσα παραγωγής και η εξουσία ανήκουν στους αστούς.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, ακόμα πιο αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους και μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο να διεκδικήσουν την εξουσία και να απαλλάξουν τον τόπο από τα μονοπώλια και τα κάθε λογής χρέη και ελλείμματα.
Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ πανελλαδικά σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 θα περιοδεύσει στον νομό μας η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κόμματος σ. Αλέκα Παπαρήγα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα