Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Το μεγάλο ενδιαφέρoν των Αμερικανών για τα Κρητικά προϊόντα, επιβεβαιώθηκε από την επιτυχημένη συμμετοχή 9 κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση “FANCY FOOD 2010”, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.
Η υψηλή επισκεψιμότητα του ελληνικού περιπτέρου και η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων ? ποτών (3,6%) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 στις ΗΠΑ, αποδεικνύει την προτίμηση των αμερικανών αγοραστών για τα ελληνικά ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα που παρά την οικονομική κρίση σταθερά εδραιώνονται στη συγκεκριμένη αγορά.
Στα πλαίσια της εκθεσιακής συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, οργανώθηκε κρητική βραδιά φιλοξενίας των Αμερικανών εισαγωγέων – αγοραστών, σε συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Νέας Υόρκης και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Εκατό και πλέον Αμερικανοί επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρευρέθηκαν στην εν λόγω εκδήλωση.
Η βραδιά ήταν βασισμένη στο μοντέλο παρουσίασης της Κρητικής Διατροφής που ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης έχει υλοποιήσει επιτυχώς σε Μόναχο, Ντύσσελντορφ και Βερολίνο. Τις κρητικές συνταγές του μενού με βασικά υλικά το ελαιόλαδο, το τυρί και το παξιμάδι συνόδευσε κρητικό κρασί. Όλα τα προϊόντα ήταν ευγενική προσφορά εξαγωγέων ? μελών του ΣΕΚ για τις ανάγκες της βραδιάς. Στο εστιατόριο υπήρχε ένα mini εκθετήριο των προϊόντων των συμμετεχουσών εταιρειών στην έκθεση. Το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων κρατήθηκε έντονο κατά την παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της Κρητικής διατροφής στην καθημερινότητα του καταναλωτή σε μια σύντομη αλλά πλήρη εισήγηση του Προέδρου του ΣΕΚ και μέλους του Δ.Σ. του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη.
Τέλος, οι χορευτικές ικανότητες των μικρών παιδιών του Παγκρήτιου συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» ενθουσίασαν τους καλεσμένους και ανέδειξαν την κουλτούρα του νησιού μας.
Οι καλεσμένοι της βραδιάς έφυγαν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και την περιποίηση των Ελλήνων, παίρνοντας μαζί τους ως αναμνηστικό δώρο μια τσάντα με δείγματα προϊόντων, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την Κρήτη, την Κρητική διατροφή και τα προϊόντα της.
Την εκθεσιακή συμμετοχή των κρητικών εταιρειών οργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης με την συγχρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται ανάλογη ενέργεια στις Βρυξέλλες με τη συνεργασία του γραφείου ΟΕΥ και τη συγχρηματοδότηση του ΥΠΕΞ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα