Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
“Στους 9 καλύτερους της Ε.Ε. ο Βιρβιδάκης”

Στη λίστα με τους 25 καλύτερους δημάρχους του κόσμου και τους 9 καλύτερους της Ευρώπης, βρίσκεται ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://worldmayor.com/contest_2010/world-mayor-2010-nominations.html η οποία κάθε δύο χρόνια διοργανώνει το διαγωνισμό “World Mayor”.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Δήμος Χανίων αναφέρεται ότι “ο κ. Κ. Βιρβιδάκης είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίο πολίτες από όλον τον κόσμο καλούνται να ψηφίσουν για τον καλύτερο δήμαρχο, με κριτήρια όπως «όραμα και πάθος για την πόλη τους, ικανότητες και δημιουργικότητα».
Η ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται μέσω Διαδικτύου και σε αυτήν μπορούν να λάβουν μέρος πολίτες από όλο τον κόσμο, θα διαρκέσει ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2010.
Η επιλογή του τελικού νικητή βασίζεται τόσο στον αριθμό των ψήφων που κάθε υποψήφιος Δήμαρχος θα λάβει όσο και στην επιχειρηματολογία, που θα ακολουθεί την ψήφο.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βιρβιδάκης είχε επιλεγεί το 2008 μεταξύ των 50 καλύτερων Δημάρχων του κόσμου και ήταν πάλι ο μοναδικός Έλληνας”.

ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟΝ ΣΚΙΝΕ
Ελαφρύς τραυματισμός

Ελαφρά τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι ένας 78χρονος Χανιώτης, κάτοικος Χλιαρού Σκινέ, όταν στον αγροτικό δρόμο Λαγκός – Σκινέ, έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και εξετράπη της πορείας του. Ο 78χρονος εγκλωβίστηκε στο όχημα ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Μουσούρων καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό του.
Ο οδηγός του οχήματος έφερε μόνο ελαφρά τραύματα στο χέρι και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Α.Τ Μουσούρων.
Ελ.Φ.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σύλληψη για
όπλο – φυσίγγια

Για παράβαση του νόμου περί όπλων κατηγορείται ένας 51χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων.
Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 51χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα (1) πιστόλι 0,45mm, μάρκας COLT, δύο (2) γεμιστήρες ιδίου όπλου και δέκα (10) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συνέδριο για
δημόσιους χώρους

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) διοργανώνει το 22ο Συνέδριο του με θέμα: «Οι Δημόσιοι Ελεύθεροι Χώροι ως Κοινωνικό Αγαθό και η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική στον δομημένο χώρο» στα Χανιά 3, 4, 5 Σεπτεμβρίου 2010 και οργανωτή την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, που είναι μέλος του Δικτύου. Συνδιοργανώτρια είναι η Κεντρική ?Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ). Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2010, ώρα 10 π.μ. θα γίνει η 1η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΩΝ
Συμμετοχή
στη νέα απεργία

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανακοίνωσε χθες το Σωματείο Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Χανίων. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιούνται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, επισκεπτήρια συγγενών, επισκεπτήρια συνηγόρων κρατουμένων. Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κρατήσεώς τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες θα γίνονται κανονικά. Γι’ αυτό το λόγο ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

ΑΥΡΙΟ
Συνεδρίαση
νομαρχιακού συμβουλίου

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:
-Μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου από τον αύλειο χώρο του Νομαρχιακού Μεγάρου στις οδούς Νικ. Φωκά και Μίνωος.
Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης- Αντινομάρχης, Δ/νση Εμπορίου.
-Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις ? Τεχνικά Αγροτικών Δρόμων στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ιναχωρίου ? -Βελτίωση οδών στο Δημ. Δ/σμα Βάθης (Χρυσοσκαλίτισσα) στο Ν. Χανίων».
Εισήγηση: Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Πολεοδομίας.
-Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία Ξενοδοχειακής Μονάδας κλασικού τύπου 5 αστέρων, δυναμικότητας 535 κλινών, σε περιοχή εκτός των ορίων του οικισμού Μινωθιανών του Δήμου Κολυμβαρίου Νομού Χανίων, εντός του δικτύου «ΦΥΣΗ 2000 (Natura 2000), ιδιοκτησίας «Ε. ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ Α.Ε.Ε.».
Εισήγηση: Γρηγόρης Αρχοντάκης ? Νομάρχης Χανίων.
-Χορήγηση άδειας αλλαγής χρήσης βιομηχανικού κτιρίου σε υπεραγορά πλακιδίων ? ειδών υγιεινής και επίπλων της εταιρείας «ΤΕΡΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.».
Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης- Αντινομάρχης.
-Διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος 2010».
Εισήγηση: Χαρ. Κουκιανάκης ? Αντινομάρχης.
Ανασυγκρότηση επιτροπής λαϊκών αγορών Ν. Χανίων.
Εισήγηση: Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντινομάρχης ? Δ/νση Εμπορίου Ν.Α. Χανίων.
-Έγκριση Απολογισμού ? Ισολογισμού χρηματικής διαχείρισης της Ν.Α. Χανίων, οικονομικού έτους 2009.
-Παραχώρηση χρήσης χώρων της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε. σε φορείς του Αγροτικού Τομέα του Ν. Χανίων.
Εισήγηση: Χαρ. Κουκιανάκης ? Αντινομάρχης.
-Τροποποιήσεις Π/Υ εσόδων ? εξόδων της Ν.Α. Χανίων.

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Σ.
Περιβαλλοντικές
αδειοδοτήσεις

Από τη Γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου ανακοινώνεται ότι κατατέθηκαν:
-Μετά από Αποφάσεις της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας Κρήτης η διαδικασία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης των παρακάτω έργων:
(α) Υφιστάμενη μονάδα συσκευασίας ? τυποποίησης ? επεξεργασίας κατεψυγμένων αλιευμάτων και προσθήκη νέας δραστηριότητας τυποποίησης και επεξεργασίας κατεψυγμένου κρέατος, ιδιοκτησίας «ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ Α.Ε.» στη θέση «Πανιέρα» Δήμου Θερίσου Νομού Χανίων, υποκατηγορίας 3 της Δεύτερης (Β΄) Κατηγορίας σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π 15393/2332/5-8-2002.
(β) Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος, ιδιοκτησίας «ΑΚΜΗ ΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.» στη θέση «Πορτί» (εκτός οικισμού) του Δ.Δ/τος Παπαδιανών Δήμου Κεραμειών Ν. Χανίων, υποκατηγορίας 3 της Δεύτερης (Β΄) Κατηγορίας σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π 15393/2332/5-8-2002.
– Μετά από Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης (Δ/νση ΠΕ.ΧΩ. Κρήτης), η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Γήπεδο» Δ.Δ/τος Δρακώνας Δήμου Κολυμβαρίου Νομού Χανίων, ιδιοκτησίας Δήμου Κολυμβαρίου.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του προαναφερόμενου έργου.
-3. Μετά από Γνωμοδοτήσεις του Γεν. Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης (Δ/νση ΠΕ.ΧΩ. Κρήτης), οι Π.Π.Ε.Α. (Προκαταρκτικές Περιβαλλοντικές Εκτιμήσεις και Αξιολογήσεις) των παρακάτω έργων:
(α) Κατασκευή Δεξαμενής όμβριων υδάτων, ιδιοκτησίας Τσατσαρωνάκης Παντελής & Βασίλειος Ο.Ε.» στη θέση «Πόρος ? Αμμούτσα» Δήμου Ιναχωρίου του Ν. Χανίων.
(β) Δρόμος «Πλάτανος ? Σφηνάρι» από τη Νομαρχιακή Αυτ/ση Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.
Πλούσια δραστηριότητα

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσει το Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.
Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Χανίων του ΕΕΣ, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διενεργούνται εκπαιδεύσεις με σκοπό την ετοιμότητα και την καλή λειτουργία του Σώματος, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της διάσωσης, sκαταυλισμό μαζικής καταστροφής λειτουργία ομάδων και ΚΑΑ (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη).
Ολοκληρώθηκε επίσης, η 7η Πανελλήνια Εκπαίδευση Σαμαρειτών στον Ψαθόπυργο Αχαΐας στην οποία έλαβαν μέρος και εθελοντές του Τμήματος Χανίων, ενώ ακολουθεί η 3η εκπαιδευτική κατασκήνωση Νέων και Εφήβων Σαμαρειτών, όπου και εκεί υπάρχουν συμμετοχές από το τμήμα των Χανίων.
Υπεύθυνοι εκπαίδευσης είναι ο εκπαιδευτής εκπαιδευτών του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού κος Theodor Herbert Brant και ο εκπαιδευτής εκπαιδευτών του Ε.Ε.Σ.- Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαίδευσης κος Αναστάσιος Γερασιμάτος. Καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια συνεργασίας στην εκπαίδευση με το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, το Σώμα γιορτάζει την αδελφοποίηση των δύο εθνικών σωμάτων και με αφορμή το γεγονός ο κος Brant δήλωσε πως με τη βοήθεια που του δώθηκε, το Σώμα Σαμαρειτών έχει ξεπεράσει τα πρότυπα που είχαν τεθεί. Δίνοντας βάση στην σωστή ενημέρωση των εθελοντών, το Σώμα Σαμαρειτών πραγματοποίησε εκπαιδεύσεις σε φορείς του Νομού, όπως οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Χανίων, τα εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-«Μητέρα», οι εκπαιδευτικοί Καστελλίου, εκπαιδευτικοί ΕΠΑΣ Χανίων, εκπαιδευτικοί Δήμου Σούδας, Δήμος Κισάμου, Δήμος Πελεκάνου, Δήμος Ακρωτηρίου, Πυροσβεστικό Σώμα Χανίων, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, Λέσχη 4Χ4 Χανίων και η Εθελοντική ομάδα Ακρωτηρίου.
Επιπλέον, έγιναν εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών και σε μαθητές της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης των παρακάτω: Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης, 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, 4ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, 3ο Γυμνάσιο Χανίων, Γυμνάσιο Παλαιοχώρας, Γυμνάσιο Καστελλίου, Γυμνάσιο Βάμου, 2ο Δημοτικό Σούδας, Δημοτικό Σχολείο Μαυροματάκη, Γυμνάσιο Μαυροματάκη, Νηπιαγωγείο Μαυροματάκη, Νηπιαγωγείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης, Παιδικός Σταθμός 2ος Σούδας Ναυστάθμου Κρήτης, ΕΠΑΛ Χανίων, ΕΠΑΣ Χανίων, Γυμνάσιο Βρυσών, Κέντρο ΟΔΟΙΚΗΠ Αγίου Ιωάννη, Κέντρο ΟΔΟΙΚΗΠ Λενταριανά, Κέντρο ΟΔΟΙΚΗΠ Παχιανά.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤ. ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ
Ομιλία για
την προσφορά
των Κρητικών
Μια ιδιαίτερα συγκινητική ομιλία του Παντελή Ασπραδάκη, βουλευτή περιφέρειας Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την προσφορά των Κρητικών εντός και εκτός Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δημότες της Ιεράπετρας, στα πλαίσια των ομιλιών του ανοιχτού πανεπιστημίου του δήμου μετά από τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Μανώλη Μαστοράκη. Στην ομιλία του που είχε τίτλο, «Κρήτες εκτός Κρήτης, Η προσφορά τους στο νησί και στην Ελλάδα», ο βουλευτής εξήρε την προσφορά των Κρητών, των κρητικών συλλόγων αλλά και των παγκόσμιων ομοσπονδιών, που στόχο έχουν να αναδεικνύουν την ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του νησιού, αλλά και να βοηθούν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξή του. Ανθρώπων, όπως είπε, με ήθος, με αγνή αγάπη για το νησί αλλά και τους συμπατριώτες τους. Ταυτόχρονα ανέδειξε το έργο και την προσωπικότητα μεγάλων Κρητών της τέχνης και των γραμμάτων, αλλά και της πολιτικής και την προσφορά τους στο νησί και στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, προσωπικοτήτων που έχουν αφήσει τεράστιο έργο στον τομέα τους και είναι παγκοσμίως γνωστοί.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ
Αρχισαν οι εγγραφές

Οι εγγραφές μαθητών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μετεγγραφές από άλλα σχολεία μπορούν να γίνονται μέχρι και τον Μάρτιο.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου των καθηγητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κρήτης, τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και Γυμνάσια είναι δημόσια σχολεία, ισότιμα με τα αντίστοιχα γενικά σχολεία και λειτουργούν σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας:
“Οι απόφοιτοί μας συμμετέχουν κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, ή μπορούν να συνεχίσουν στο μονοετές ΙΕΚ Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής κατάρτισης και στη συνέχεια να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας σε συγκεκριμένες θέσεις των Ιερών Μητροπόλεων, σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα και γενικότερα στο χώρο της εκκλησιαστικής διακονίας.
Το σχολείο μας δέχεται μαθητές από όλη την Κρήτη και βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο, μια καταπράσινη περιοχή των Χανίων. Διαθέτει υπερσύγχρονο οικοτροφείο για δωρεάν άνετη και υγιεινή διαμονή και διατροφή όσων μαθητών το επιθυμούν, αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια πληροφορικής με πρόσβαση στο διαδίκτυο, βιβλιοθήκη με χιλιάδες τόμους βιβλίων και πλούσιο εποπτικό υλικό ώστε τα μαθήματα να γίνονται με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.
Για όλο το καλοκαίρι, το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από 9 π.μ. έως 1 το μεσημέρι.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2821044475, 6977916412 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση HYPERLINK “mailto:elkriti@otenet.gr” elkriti@otenet.gr”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα